Anlık Bildirim

AMD'nin çift grafik işlemcili yeni amiral gemisi HD 7990 Nisan'da geliyor

Nvidia'nın yakın zamanda pazara sunacağı GeForce GTX 680'e karşı AMD de çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 kozunu oynamaya hazırlanıyor. Daha önceki yol haritasında ilk çeyrekte yani Ocak-Mart döneminde piyasaya sunulması planlanan Radeon HD 7990 modelini AMD, rakibi Nvidia'nın Kepler hamlesini görebilmek için bekletme yoluna gitmiş gibi görünüyor.
Henüz AMD tarafından resmi olarak doğrulanmasa bile Radeon HD 7990'ın Nisan ayı içerisinde yani GeForce GTX 680'in piyasaya çıkmasını takipen lanse edileceği ifade ediliyor. Henüz net bir tarih açıklanmış olmasa da Nisan ayı, AMD'nin çift grafik işlemcili yeni amiral gemisinin resmi lansmanına ev sahipliği yapacak gibi görünüyor. Bu önemli zira iddia aşamasında olsa bile bir süredir Nvidia'nın, GeForce GTX 680'deki GK104 grafik yongasının çiftini kullanan özel bir model üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Üstelik GK104'ün TDP anlamında AMD'nin Tahiti GPU'suna göre daha yüksek enerji verimliliği sunduğu dolayısıyla çift GPU'lu konfigürasyon oluşturmanın bu jenerasyonda Nvidia lehine daha kolay olabileceği üzerinde duruluyor.
Nvidia tarafından dünyanın en hızlı ve en yüksek enerji verimliliğine sahip ekran kartı olarak lanse edileceği öne sürülen GeForce GTX 680 modeline karşı AMD'nin, Radeon HD 7990 yanında Radeon HD 7970'in bir üst versiyonunu sunması da beklenebilir zira Tahiti XT grafik yongasından kapalı bazı paralel işlemcilerin olduğu ve üst model için kullanılacakları bilgisi de bir süredir sektörde tartışılmakta. Kısaca özetlemek gerekirse ekran kartı pazarında uzun süredir hissedilen rekabet eksikliği AMD'den sonra Nvidia'nın da yeni nesil kozlarını pazara sürmesiyle birlikte yılın ikinci çeyreğinde yeniden alevlenecek gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10026 kez okundu.
26 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amiral gemisi, amd ve radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim