Anlık Bildirim

GeForce GTX 650 Ti'ın teknik özellikleri şekilleniyor

Nvidia'nın piyasaya sürmeyi planladığı yeni ekran kartlarıyla ilgili bilgilerin ardı arkası kesilmiyor. Detaylarını dün verdiğimiz GeForce GTX 650 sonrasında şimdi de GeForce GTX 650 Ti için teknik özellik bilgileri şekillenmeye başladı. Kesinleşmiş çıkış tarihi henüz bilinmese de ekran kartı üreticilerinin güncel yol haritalarında son çeyrek yani Ekim-Kasım-Aralık dönemi için görülen GeForce GTX 650 Ti, Kepler mimarisini kullanan 28nm GK106 GPU'sundan güç alıyor.
GeForce GTX 560'ın yerine konumlandırılacak olan GeForce GTX 650 Ti, şu anki bilgilere göre 960 CUDA çekirdeği yani paralel işlem birimi, 192-bit bellek veri yolu desteği ve üreticilerin hazırlayacağı modellere göre 1GB ya dab 2GB GDDR5 bellek kapasitesi ile gelecek. Bu noktada dikkat çeken bir başka detay ise GeForce GTX 650 Ti'da kullanılan GK106 grafik yongasının aynı zamanda GeForce GTX 660'da da yer alması. Şu an için iki farklı modelde kullanılan GPU'nun, ileride başka modellerde de yer alıp almayacağını kestirmek zor zira GeForce GTX 660 Ti'da, daha önce GeForce GTX 670 ve GTX 680'de kullanılan GK104'ün kırpılmış versiyonu bulunuyor.
GeForce GTX 650 Ti için de üreticilere herhangi bir tasarım zorunluluğunun gelmesi beklenmiyor. Bu noktada iddialı üreticilerin hemen hepsinin piyasaya özelleştirilmiş detaylara, daha yüksek çalışma frekansına ve bellek kapasitesine sahip kartlarla giriş yapması da söz konusu olabilir. Kepler mimarisinin karakteristik özelliklerini bünyesinde barındıran GeForce GTX 650 Ti için en çok merak edilen konulardan birisi de SLI performansı olacak. Daha şimdiden kimi kullanıcılar, iki adet GeForce GTX 650 Ti'ın SLI ile performans anlamında yüksek ölçeklenebilirlik sunup sunmayacağı merak etmeye başladı bile. Yukarıda da söylediğimiz gibi, yeni model son çeyrekte satışta olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4236 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknik özellik, nvidia ve geforce
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim