Anlık Bildirim

GeForce GTX 650'nin teknik özellikleri ve çıkış tarihi


Orta segmentte Kepler tabanlı yeni nesil ekran kartlarını piyasaya sunmaya hazırlanan Nvidia, Ağustos ayında GeForce GTX 660 Ti, Eylül ayı ile birlikte de GeForce GTX 650 modelini kullanıcıların beğenisine sunmuş olacak. GeForce GTX 660 Ti ile ilgili çok fazla sayıda detay gün ışığına çıktığı için biz bu haberimizde GeForce GTX 650'nin detayları üzerinde duracağız.
Nvidia tabanlı ekran kartı üreticilerinden elde ettiğimiz bilgilere göre GeForce GTX 650, 17 Eylül'de lanse edilecek. 28nm üretim teknolojisiyle geliştirilen Kepler mimarili GK107 grafik yongasının güç verdiği ekran kartı, mevcut jenerasyon içerisinde GeForce GTX 550 Ti'ın yerine geçecek. 128-bit bellek veri yolu desteğine ve 384 adet paralel işlem birimine sahip olan kart aynı zamanda referans olarak 1GB GDDR5 bellek kapasitesiyle gelecek ancak üreticiler özel tasarımlı modellerinde daha fazla bellek kapasitesine de yer verebilecek.
Okula dönüş dönemi olarak bilinen Eylül ayı ile birlikte lanse edilecek kart için Nvidia'nın tasarım konusunda iş ortaklarını serbest bırakacağı ve firmaların eş zamanlı olarak kendi tasarımlarını piyasaya sunabilecekleri de gelen haberler arasında. Saat hızları hakkında henüz net bir bilgi olmasa da, Kepler mimarisinin GeForce GTX 670 ve GeForce GTX 680 modellerindeki yüksek enerji verimliliğinden yola çıkarak GeForce GTX 650'nin de GHz seviyesinde çekirdek çalışma frekansı ile gelebileceği de beklentileri arasında. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4156 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknik özellik, nvidia ve geforce
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim