Anlık Bildirim

Matrox'dan dünyanın ilk 9 ekran çıkışlı grafik kartı

Birden fazla ekranın bir araya getirildiği medya alanlarında güçlü ekran kartlarına ihtiyaç duyuluyor. Matrox, C900 adındaki grafik kartı ile 9 harici ekrana çıkış verebiliyor.

Sadece son kullanıcı ve sunucu pazarında değil yayıncılık ile reklamcılık gibi alanlarda da güçlü grafik kartlarına ihtiyaç duyuluyor. Hem Nvidia, hem de AMD'nin bu sektörlere yönelik farklı çözümleri yer alıyor. Matrox'un AMD tabanlı yeni grafik kartı, Digital Signage sektörüne aynı anda 9 ekran çıkışı sağlayacak. 

Digital Signage kavramı, birden fazla ekranın yönetildiği yayın, reklam, duyuru, bilgilendirme gibi alanları ifade ediyor. Bu bakımdan, sektöre yönelik ekran kartlarının çoklu ekran yönetimine destek vermesi gerekiyor. Digital Signage grafik kartları, son kullanıcıya sunulandan biraz farklı ve genelde iki grafik biriminin yan yana konulması ile elde ediliyor. 


Matrox'un yeni C900 grafik kartı, 9 adede kadar ekrana 1920x1200 piksel çözünürlükte 60Hz görüntü çıkışı verebiliyor ve bir ilke imza atıyor. Bugüne kadar piyasada en fazla 8 ekran çıkışlı grafik kartları bulunuyordu. Matrox daha çok 3x3 ve 9x1 tarzındaki ekran dizilimlerine hitap ediyor. 

Tek slotluk kart PCI Express 3.0 x16 arabirimi üzerinden sisteme bağlanıyor. Ekran çıkışları ise mini-HDMI bağlantısı üzerinden yapılıyor. HDMI 1.4 desteği sunan kartın grafik birimi net olarak bilinmiyor ancak 4GB GDDR5 video belleğine yer verilmiş. Isıl tasarım gücü ise 75Watt. Kart ile 3x3 diziliminde ve 5760x3240 piksel çözünürlükte bir görüntü duvarı elde edilebiliyor. 

İşletmeler iki adet C900 grafik kartı ile 18 ekrana kadar çıkış alabilecekler. Ayrıca 6 adet Full HD ekran çıkışına sahip Matrox X680 ile de birlikte kullanılabilecek. Yırtılmayı önlemek adına tüm monitörlerin tazeleme hızları senkronize olabiliyor. Kartın satışına yaz aylarında başlanacak 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5624 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
matrox, matrox c900 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim