Anlık Bildirim

Nvidia GTX 980 Ti üretimi durdurulacak mı?

Pascal mimarisini taşıyan grafik kartları için geri sayım devam ederken, önceki nesil için de önemli kararlar alınıyor. Bunlardan birisi GTX 980 Ti ile ilgili.

Genelde yeni bir grafik mimarisi satışa sürülmeden önce, satışını baltalayacağı düşünülen önceki nesil grafik kartları ya indirimlerle stokların bitirilmesi veya üretimin durdurulması yoluyla piyasadan çekilir. Pascal mimarisi öncesinde de benzer bir durum söz konusu.

Haftaya başlayacak GTC 2016 konferansında, Pascal tabanlı GTX 1070 ve 1080 ekran kartlarının tanıtılması bekleniyor. Mayıs ayı sonlarında piyasaya sürüleceği tahmin edilen yeni kartlar öncesinde, GeForce GTX 980 Ti ekran kartının da üretimi duracak.

Hali hazırda pek çok üreticinin GTX 980 Ti versiyonu, piyasayı domine etmiş durumda. Nvidia, GM200 grafik biriminin üretici ortaklara tedariğini durduracak ve hali hazırdaki 980 Ti ekran kartlarının stokları bitene kadar satış devam edecek. Sonrasında ise, daha hızlı Pascal tabanlı ekran kartları yerini alacak. Önceki yıllarda da, GTX 780 Ti ekran kartının yerini GTX 980 almıştı.

Nvidia’nın ilk etapta GDDR5 bellek kullanan Pascal ekran kartlarını piyasaya süreceği belirtiliyor. GTX 1070, GTX 1080, GTX 1080 Ti modelleri bu kategori içerisinde yer alacak. Yaz sonuna doğru ilk GDDR5X bellekli kartların piyasaya çıkması muhtemel. HBM 2 bellek tarafında ise ilk olarak Tesla adındaki kurumsal ekran kartlarında karşımıza çıkacak. HBM 2 bellekli GTX 1080 Titan modelinin ise yıl sonuna sarkabileceği konuşuluyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim