Anlık Bildirim

Nvidia, Kepler tabanlı mobil GPU'ların üreticilere satışına başladı

Hafta içerisinde yeni nesil Radeon HD 7000 serisinin ikinci üyesi olan Radeon HD 7950 modelini piyasaya sürmeye hazırlanan AMD'nin aksine Nvidia tarafındaki sessizlik devam ediyor. Kepler kod adını taşıyan GeForce 600 serisi masaüstü ekran kartları için endüstrideki bekleyiş devam ededursun, sektörel kaynaklardan gelen bilgilere göre Kepler tabanlı mobil grafik yongalarının dizüstü bilgisayar üreticilerine satışı başladı. 
Bu önemli bir detay zira Intel, Nisan ayı ile birlikte 22nm Ivy Bridge işlemcilerini duyurmayı planlıyor ve dizüstü bilgisayar üreticileri de yeni platformu temel alan modellerini eş zamanlı olarak pazara sunmayı hedefliyorlar. Intel'in yol haritasına paralel olarak AMD ve Nvidia da aynı dönemde yeni mobil grafik yongalarını sunarak Iy Bridge tabanlı dizüstü bilgisayar yarışında öne geçmenin planlarını yapıyorlar. 
Nvidia masaüstü için hazırladığı Kepler tabanlı yeni nesil ekran kartlarından önce mobil GPU'ları üreticilere sağlayarak Nisan ayındaki lansman öncesi yeni model hazırlıkları için yeterli zamanı sağlamayı amaçlıyor. Bu arada Nvidia, birkaç sene içerisinde %40'ların üzerinde pazar payına ulaşması öngörülen ultrabook konseptine girmenin planlarını da yapıyor. 
Samsung cephesinden gelen Radeon HD 7000 tabanlı 15-inç ultrabook haberi için henüz AMD cephesinden gelen somut bir detay olmasa da Nvidia cephesi yeni platform için hazırlık içerisinde olduğunu sık sık dile getiriyor. Şirketi bu konuda iddialı kılan detaylardan biri de kuşkusuz Optimus teknolojisi zira işlemciye entegre grafik ve harici ekran kartı arasında dinamik geçiş yaparak performans ve güç tüketimi arasında denge kurulmasına olanak tanıyan bu teknolojinin muadili henüz AMD tarafından duyurulmuş değil. Benzer amaç için geliştirilmiş mevcut çözüm ise kullanıcı tarafından el ile ayar gerektirdiği için Optimus ile kıyaslandığında daha az kullanışlı olarak değerlendiriliyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14199 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ultrabook, nvidia ve kepler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim