Anlık Bildirim

Nvidia'nın Kepler tabanlı en hızlı GPU'su Eylül ayında gelebilir

GeForce GTX 680 modeliyle tek GPU'lu en hızlı ekran kartı unvanını geri alan Nvidia, rakibi AMD'nin çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 hamlesine karşı GeForce GTX 690 modelini sunmak için son hazırl
GeForce GTX 680 modeliyle tek GPU'lu en hızlı ekran kartı unvanını geri alan Nvidia, rakibi AMD'nin çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 hamlesine karşı GeForce GTX 690 modelini sunmak için son hazırlıklarını yapıyor. GeForce GTX 680 modelini ilk planda GeForce GTX 670 Ti olarak planlayan ancak çeşitli nedenlerden ötürü bu modeli GeForce GTX 680 olarak isimlendiren Nvidia, orjinal planda GeForce GTX 680'e güç vermesi beklenen GK100 grafik yongası için kapalı kapılar ardında hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. 28nm üretim teknolojisi sayesinde, GeForce GTX 580'de kullanılan GF110 grafik yongasından daha küçük olacağı ifade edilen GPU, 512-bit bellek veri yolu desteğine sahip olacak ve bu GPU'nun kullanıldığı model (GeForce GTX 685?) 4GB GDDR5 bellek ile gelecek.
Henüz Nvidia tarafından yapılmış resmi herhangi bir açıklama olmasa da GK100 grafik yongasını kullanan tek GPU'lu en hızlı "Kepler" modelinin okula dönüş dönemi olarak bilinen Eylül ayı içerisinde pazara sunulacağı ve performansının da GeForce GTX 680'nin %20-25 civarı üzerinde olacağı konuşuluyor. Takip eden süreçte Windows 8'de piyasaya sunulacağı için aynı dönemde donanım piyasasının hareket kazanması ve yeni işlemciler ile ekran kartı modellerinin arka arkaya piyasaya sunulması bekleniyor. Hatta son haberlere göre AMD cephesi de son çeyrekte Radeon HD 8000 serisi altında Tahiti GPU tasarımının güncellenmiş versiyonuna geçiş yapması bekleniyor. 
  Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4635 kez okundu.
18 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gpu, kepler ve nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim