Anlık Bildirim

Samsung, HBM bellek üretimine dahil oluyor

AMD'nin R9 Nano ve Fury serisi ekran kartları ile yeni HBM bellek teknolojisi teknoloji dünyasına merhaba demişti. AMD ve SK Hynix tarafından geliştirilen HBM belleklerin üretimi için devler de kolları sıvadı.

HBM bellek teknolojisi, hücre zarlarının üst üste istiflenmesi ile elde ediliyor. En alt katmanda bir kontrolcünün yer aldığı HBM teknolojisi en iyi performansı en düşük enerji tüketimi değerleriyle elde etmeyi amaçlıyor. Hali hazırda AMD kartlarında 4GB HBM bellekler kullanılıyor. 

HBM teknolojisinin sunduğu avantajlar nedeniyle ilgi göreceği tahmin ediliyor. AMD gelecek yıl daha fazla HBM destekli ekran kartı piyasaya sürecek. Nvidia da Pascal tabanlı grafik kartlarında HBM 2 teknolojisine geçiş yapacak. 

Bu bakımdan tasarımcıların ve üreticilerin artan HBM bellek ihtiyacı büyük bir pasta oluşturacak ve bu pastadan pay kapma yarışı başlayacak. Samsung yarışa zamanında katılabilmek için gelecek yılın ilk aylarında HBM hacimli üretimine başlayacağını duyurdu.

Samsung döküm hizmetiyle grafik, ağ ve yüksek performanslı bilgisayar ürünleri geliştiren firmaları hedefliyor. Ancak Samsung'un hamlesiyle Nvidia'nın önemli bir avantaj yakalayacağı tahmin ediliyor. 

SK Hynix ve AMD gelecek yıl HBM 2 teknolojisinin üretimini öncelikle AMD için yapma kararı almıştı. Nvidia, Pascal tabanlı grafik kartlarını HBM 2 teknolojisi ile desteklemek istediği için sırasını beklemek zorundaydı. Ancak Samsung'un devreye girmesiyle Nvidia siparişlerini bu tarafa kaydırarak şimdiki yol haritasını da iyileştirme imkanına sahip olacak. 

Samsung gelecek yılın ilk aylarında hem grafik kartlarına yönelik hem de yüksek performanslı bilgisayarlara yönelik HBM bellekleri üretecek. 2017 yılında ise ağ ekipmanları kapsama alanına girecek. Samsung 2018 yılında yeni bir sektöre yönelik üretim yapacak. Ancak bu yeni sektör sürpriz olarak nitelendiriliyor. 

Samsung müşterilerine 48GB kapasiteye ve 1.5TB/s bant genişliğine kadar HBM bellekleri sunabilecek. Muhtemelen 32GB kapasiteli olanlarını Nvidia Pascal grafik kartlarında görebileceğiz. Samsung 2018 yılında HBM belleklerin GDRR5 belleklerin yerini alacağını öngörüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim