Anlık Bildirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Elektrikte kademeli tarife limiti değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikte kademeli tarife limitinin 5 kWh'dan 7 kWh'a çıktığını duyurdu. 30 günlük faturada limit 150 kwh'dan 210 kWh'a çıkmış olacak.  

Elektrikte kademeli tarife limiti değişti Tam Boyutta Gör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü Kabine Toplantısı sonrasında elektrik tariflerindeki yeni düzenlemeyi duyurdu. Kademeli elektirk tarifesindeki kademe limiti günlük 5 kWh'den (kilovatsaat) günlük 7 kwh yükseltildi.

Şubat ayı itibarıyla elektrik faturaları hesaplanırken günlük ortalama 7 kWh’a kadarki kısım düşük fiyattan, 7 kWh üzerindeki kullanımlar ise yüksek fiyattan hesaplanacak. Hesaplama günlük ortalam tüketim miktarına göre yapılacak. Örneğin 30 günlük bir faturada tarife limiti 150 kWh yerine 210 kWh olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. En düşük tarifede günlük 5 kilovatsaat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovatsaatten 210 kilovatsaate çıkarıyoruz."

Kademeli elektrik tarifesi nasıl hesaplanacak?

Şubat ayından itibaren kademeli tarife abonelerinin tarife imiti günlük ortalama 7 kWh olarak uygulanacak. Kullandığınız gün sayısı ile günlük ortalama tüketim verilerine bakılacak. Örneğin faturanızda günlük ortalama tüketim değeri 10 kWh yazıyorsa bunun 7 kWh kısmı düşük fiyattan, 3 kWh kısmı yüksek fiyattan hesaplanacak. Alt kademede kWh başına yaklaşık 1 lira 37 kuruş, üst kademede ise 2 lira 6 kuruş olarak ücretlendirme yapıyor. Dağıtım şirketine bağlı olarak birkaç kuruş fark edebilir.

Kademeli elektrik tarifesi zorunlu mu?

Kademeli tarife zorunlu değil. Dilerseniz günün 3 ayrı zaman diliminde 3 farklı fiyat tarifesi uygulanan çok zamanlı tarifeye geçebilirsiniz. Çok zamanlı tarifede akşam 10’dan sabah 6’ya kadarki tüm kullanımlar en düşük tarifeden faturalandırılacak. Çok zamanlı tarifeye geçiş için elektrik dağıtım şirketinize talep oluşturmanız yeterli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14921 kez okundu.
139 kişi, toplam 157 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrik, Türkiye Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim