Anlık Bildirim

Eski Avrupa Merkez Bankası başkanı kripto paraların şeffaflığa ihtiyacı olduğunu söyledi

Eski Fransa Bankası ve Avrupa Merkez Bankası başkanı Jean-Claude Trichet, kripto paralarla alâkalı düşüncelerini Fransa'da katıldığı bir televizyon programında paylaştı.


2003-2011 yılları arasında Avrupa Merkez Bankası başkanlığı yapan Jean-Claude Trichet’e France 24 isimli kanalda katıldığı bir programda Çin’in kripto paralar hakkındaki kararları soruldu. Eski başkan bu soruya, her halükârda kripto paraların “Mutlak Şeffaflığa” ihtiyacı olduğunu söyleyerek cevap verdi. Trichet, “Kripto paralardaki işlemler şeffaf olmaması suç faaliyetlerinin önünü açmak demektir. Bu uygun değildir ve kabul edilemez” ifadeleriyle kripto paralarla bağlantılı suç faaliyetleri ile ilgili endişelerini dile getirdi. 

Eski Avrupa Merkez Bankası başkanı kripto paraların şeffaflığa ihtiyacı olduğunu söyledi Tam Boyutta Gör

"Gerçek Kripto Paralar"


 Trichet, “gerçek kripto paraların” dünyadaki merkez bankalar tarafından çıkarılacağını da eklerken, dünya çapında 58 ülkenin merkez bankasının, kripto paralara karşı kendi dijital paraları üzerinde uzun zamandır çalıştığını vurguladı. 23 Haziran’da da Uluslar Arası Ödemeler Bankası, merkez bankası dijital para birimi olan CDBC’ye finansın modernleştirmesine katkı sağlamak için destek vermişti. 

Eski Avrupa Merkez Bankası başkanı kripto paraların şeffaflığa ihtiyacı olduğunu söyledi



Trichet 2019 yılında Pekin’de katıldığı bir konferansta Bitcoin’in gerçek olmadığını ve kripto paraların geleceğin parası olması konusunda şüpheli olduğunu ifade etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim