Anlık Bildirim

CES 2012 : Tamaggo 360-imager cihazı PC veya telefona bağlanarak 360 derecelik panoramik imajlamalar yapabiliyor


CES fuarında sergilenen en ilginç ürünlerden birisi PC veya telefonlara bağlanarak 360 derecelik yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekebilen Tamaggo firmasına ait bir imajlayıcıydı. İşletmelere yönelik imajlayıcı cihazlar sunan Tamaggo bu kez son kullanıcıyı hedefliyor.

Tamaggo 360-imager tek tıklamalayla yüksek çözünürlükte, 360 derecelik fotoğraf çekebilen bir panorama teknolojisi sunuyor. Bu teknolojinin patenti firmanın kendisine ait. ImmerVision Enables panomorf teknolojisi olarak adlandırılıyor. CEO James Ionson ise Polaroid firmasının yıllarca hizmet vermiş eski bir yöneticisi.
360 derecelik panoramik fotoğraflar çeken teknolojiler yüksek fiyatları nedeniyle son kullanıcıya hitap etmekten uzaktı. Genelde devlet güvenliği uygulamalarında kullanılmaktaydı. Tamaggo bunu değiştirerek yeni bir akımı başlatmak istiyor.

Tamaggo 360-imager 14MP çözünürlüğünde imajlayıcısı ile çekilen fotoğraflarda sanal tur yapılmasına da imkan tanıyor. İmajlayıcının lensleri ile yakalanan görüntüler bilgisayar, akıllı telefon veya tablete bağlanarak ön, arka, sağ, sol taraftaki detaylar incelenebiliyor. Bu resimlere firma Tamaggraf adını veriyor. 

Tamaggo 4 farklı kategoride imajlama yapabiliyor. Havadan 360 derece, yerden 360 derece, dikey panorama ve yatay panorama. Sensörler cihazı tutma şekline göre kategoriyi belirleyerek imajlamaya başlıyor. Diğer bir önemli özelliği ise o an 360 derecelik imajlama ortamını dondurarak incelemeye izin vermesi. Bu özelliğin patenti şu an kabul aşamasında. Tamaggo ile imajladığınız Tamaggraf'larınızı sosyal ağlarda paylaşabilir, kırparak yüksek çözünürlüklü fotoğraf şeklinde bastırabilirsiniz. 

2 inçlik diagonal LCD dokunmatik ekrana sahip Tamaggo mini USB, WiFi ve Bluetooth bağlantı arabirimlerini kullanıyor. Şarj edilebilir batarya, SSD çözümü, kaide ve 190gr ağırlık ile Tamaggo 360-imager 2012 yılı ikinci çeyrekte 200$'dan piyasada olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim