Anlık Bildirim

Google Files, dosyalarınızı şifreleyebileceğiniz 'Güvenli Klasör' üzerinde çalışıyor

Google Files'ın son APK sürümünde ortaya çıkan 'Güvenli Klasör' ile dosyalarınızı güvende tutabileceğiniz yeni bir özellik üzerinde çalışılıyor.

Google Files, dosyalarınızı şifreleyebileceğiniz 'Güvenli Klasör' üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Son yıllarda akıllı teknolojilerin hızla gelişmesiyle birlikte özellikle kişisel verilerin korunması konusundaki hassasiyet de artmaya başladı. Verilerin gizliliği konusunda Google'ın, yeni bir özellik üzerinde çalıştığı anlaşıldı. Google Files'ın son APK sürümünde dosyalarınızı şifreleyebileceğiniz yeni bir özellik olduğu görülüyor.

Google Files'a 'Güvenli Klasör' geliyor

APK sürüm 1.0.315'te görülen bu özellik, kişisel verilerin korunması için kullanıcıya olanak sağlıyor. Telefonunuzun ekran kilidi açma parolasından hariç olarak oluşturabileceğiniz 4 haneli yeni bir parola ile verilerinizi güvende tutmanız çalışılıyor. Eğer 4 haneli parolanızı unutursanız, dosyalarınızı kurtarmak için bir yol şimdilik görünmüyor.

Google Files uygulamasında 'Gözat' sekmesinde yer alan 'Koleksiyonlar' bölümünde yeni bir 'Güvenli Klasör' özelliği görülüyor. Güvenli Klasör'e tıkladığınız zaman sizden öncelikle 4 haneli bir parola oluşturmanız isteniyor. Parola belirlendikten sonra eğer Güvenli Klasör'e dosya ekler ve parolayı unutursanız dosyalara bir daha erişemeyeceğinize dair uygulama sizi uyarır. Parolayı oluşturma aşaması bittikten sonra uygulamada yer alan dosyalarınızdan istediklerinizi seçip menüden 'Güvenli Klasör'e Taşı' seçeneğiyle dosyalarınızı şifreleyebilirsiniz.

Google Files'ın APK sürümünde ortaya çıkan bu özelliğin, yerleşik olarak ne zaman kullanıma başlanabileceğine dair bir ayrıntı bulunmuyor. Google bu özelliği, herkesin kullanımına açık bir şekilde uygulama içinde yayınlamadan önce özellik üzerinde değişiklikler yapabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim