Anlık Bildirim

Analiz : Tayvanlı PC üreticilerinde beyin göçü artıyor

Analiz : Tayvanlı PC üreticilerinde beyin göçü artıyor

Acer, Asus, MSI gibi bilgisayar üreticilerini dünya pazarına kazandıran Tayvan, önümüzdeki yıllarda sahip olduğu beyinleri uluslararası oyunculara kaptıracak gibi görünüyor. 

Tedarik zinciri firmalarından edinilen bilgilere göre uluslararası PC üreticilerinin Ar-Ge merkezlerini Tayvan'a kaydırmaya başlaması, ülkede bir beyin göçünün de başlayacağına işaret ediyor. 

Uluslararası PC üreticileri genelde daha az maliyete sahip olduğu için Ar-Ge merkezlerini bu ülkeye taşıyor. Toshiba Japonya'daki Ar-Ge ekibini Tayvan'a kaydırırken, Dell ve Apple da bu ülkedeki Ar-Ge merkezlerinde çalışan sayısında artışa gidiyor.

Yeni Ar-Ge merkezlerinin personel takviyesi ise Tayvan merkezli üreticilerden karşılanıyor. Pek çok mühendis şimdiden firmalarından ayrılmış durumda. Sayının giderek artacağı tahmin ediliyor.

Beyin göçü elbette durgun giden PC pazarında Tayvanlı oyuncuları olumsuz etkileyecektir. Ancak kaynaklar Ar-Ge merkezlerinin Tayvan'a kaydırılmasını üreticilerin PC pazarına daha az önem verdiğini gösterdiğini savunuyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim