Anlık Bildirim

1TB oyuncu SSD fiyatları yarı yarıya düştü

NAND bellek fiyatlarında yaşanan düşüşler oyuncu sınıfını da olumlu etkiliyor. 1 TB kapasiteli oyuncu SSD modellerinin ortalama fiyatı 100$ seviyesine kadar inmiş durumda.

Uzun bir süre bileşen sıkıntılarından dolayı yüksek seyreden NAND bellek fiyatları 2018 yılının ortalarına doğru bir düşüş trendine girdi. Sistem toplamak isteyenleri sevindiren bu düşüş artarak devam ediyor.

Talep artıyor fiyat düşüyor

Sektörden gelen bilgilere göre oyuncu odaklı 1 TB SSD fiyatı 2018 yılı başlarında ortalama 324$ civarında iken hemen sonrasında 260$ civarına düştü. 2018 sonlarına doğru 160$ civarına inen birim fiyatları hali hazırda 100$ seviyesine değmiş durumda.

Kaynaklar 1 TB kapasiteli SSD modellerinin fiyatı düştüğü için oyuncu SSD segmentinde 512GB-1TB kapasitelerinin ana akım olacağını düşünüyor. Böylece oyuncular daha yüksek kapasitelere sahip olma şansına kavuşacak.

NAND bellek yongalarına olan genel talebin artmasına karşın bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 15 civarında bir fiyat düşüşü bekleniyor. Bunun en büyük sebebi PC odaklı SSD ürünlerine olan talebin düşüş göstermesi.

Diğer taraftan Intel işlemcilerin üretiminde yaşanan sıkıntılar AMD’ye alan açmaya devam ediyor. DDR 3200MHz üzerinde olan oyuncu belleklerine olan talep Intel işlemcilerindeki yetersizlik nedeniyle düşüşe geçti. Bu yüzden oyuncular AMD odaklı sistemler kurmaya başladı. AMD işlemcilerinin oyuncu pazarında yüzde 17 civarında büyüme yaşadığı ifade ediliyor. Buna bağlı olarak DDR4 3200MHz ve altı belleklere olan talep de arttı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20355 kez okundu.
45 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd, 1tb ssd prices ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim