Anlık Bildirim

OCZ 16TB kapasiteli yeni SSD sürücüsünü duyurdu

Araştırma-Geliştirme faaliyetlerini yeni nesil SSD sürücüler üzerine yoğunlaştıran OCZ, ileri seviye kurumsal uygulamalar için geliştirdiği 16 Terabyte kapasiteli Z-Drive SSD sürücüsünü duyurdu.
Z-Drive R4 CloudServ adı verilen yeni sürücü, isminden de anlaşılabileceği üzere Bulut Bilişim sistemlerini hedef alıyor. OCZ'nin kendi geliştirdiği VCA 2.0 ve SANRAD VXL gibi SSD odaklı teknolojileri kullanıyor. VCA teknolojisi ile aynı kart üzerinde birden fazla NAND Flash bellek kontrolcüsünün kullanılmasına olanak tanıyan OCZ, haberimize konu olan yüksek kapasiteli yeni sürücüsünde SandForce firması tarafından geliştirilen SF-2481 kontrolcüsüne yer veriyor.
En yüksek kapasiteli model olan 16GB'lık versiyona ek olarak 300GB ve üzeri farklı seçeneklere yer veren OCZ, yeni sürücüsünün saniyede 6.5GB veri aktarabildiğini ve IOPS performansının 1.4 milyon olduğunu söylüyor. Kendi sınıfında dünyanın en hızlı PCI Express SSD sürücüsünden biri olan yeni çözüm, çoklu kontrolcülü konfigürasyonu ile RAID 0 kurulumunun avantajlarına ek olarak aynı zamanda TRIM desteği ile kullanılmayan verileri devre dışı bırakarak büyük veri setlerinin yazımında optimum performans seviyesini koruyor.
OCZ Tepe Yöneticisi Ryan Petersen yeni sürücüyle ilgili olarak,  "Z-Drive R4 CloudServ PCIe oyunun kurallarını değiştiren performans sunuyor ve müşterilere 16TB'a kadar büyük veri setlerini tek bir kart üzerinde işleme imkanı sunuyoe" dedi. OCZ tarafından önümüzdeki birkaç hafta içerisinde pazara sunulması beklenen  Z-Drive R4 CloudServ PCIe SSD'nin fiyatları ise açıklanmadı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9450 kez okundu.
50 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
depolama, ocz ve ssd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim