Anlık Bildirim

OS X 10.11.4 güncellemesinde büyük sorun

OS X El Capitan 10.11.4 güncellemesi sonrasında, MacBook Pro cihazınızda donma sorunları baş gösterdiyse, bu yazımıza göz atabilirsiniz zira sorun gittikçe yayılıyor.

iOS 9.3 güncellemesinde yaşanan problemler henüz tazeliğini korurken, bu kez OS X 10.11.4 güncellemesinde ortaya çıkan problemler baş ağrıtmaya başladı. Pek çok MacBook Pro modelinde sorunlar yaşandığı bildiriliyor.

Yüzlerce şikayetin yapıldığı yeni sorun, ağırlıklı olarak 13 inçlik MacBook Pro erken 2015 modelinde ortaya çıkıyor. OS X El Capitan 10.11.4, Mart ayı sonlarında indirmeye sunulmuştu ve ilk sorun raporu, 4 gün sonra Antonn adlı bir kullanıcı tarafından gündeme getirilmişti.

Cihaz, Safari internet tarayıcısını kullanırken ve Adobe Photoshop gibi pek çok üçüncü taraf uygulama sırasında aniden donuyor ve bir daha kendisine gelemiyor. Kullanıcı ancak cihazı yeniden başlatmaya zorlayarak sistemi düzeltebiliyor. Ayrıca Force Touch trackpad modülü de, geri bildirimlerini kaybediyor. Sorun bazı 15 inç MacBook Pro 2015 modellerinde de görülmüş.

Sorunun bir Intel grafik birimi sürücüsünden veya sistem yazılımından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Ayrıca Safari Technology önizleme sürümü ve OS X 10.11.5 açık beta sürümünü kuranlarda da benzer sorunların yaşandığı rapor ediliyor. Apple destek platformu sorunu incelemeye almış durumda ancak şimdilik 10.11.3 sürümüne dönmekten başka çare yok gibi görünüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim