Anlık Bildirim

iOS 10 çekirdek uygulamalar gerçekten silinebilecek mi?

Apple’ın geçen hafta tanıttığı iOS 10 işletim sistemindeki en belirgin özelliklerden birisi, çekirdek uygulamaların silinebilmesi olmuştu. Peki gerçekten bir silinme mi söz konusu?

Apple’ın geçen hafta tanıttığı iOS 10 işletim sistemindeki en belirgin özelliklerden birisi, çekirdek uygulamaların silinebilmesi olmuştu. Yaklaşık 9 yıldır telefonu açtığınızda karşınıza ilk gelen uygulamalar, artık kullanıcı tarafından silinebiliyor. Peki gerçekten bir silinme mi söz konusu?

Çekirdek uygulamaların silinmesi, Android tarafında da yükselen bir trend. Üreticiler, artık çekirdek uygulamalarını silinebilir hale getiriyor veya tamamen kaldırarak uygulama mağazalarına koyuyor. Böylece kullanıcı, kendisine daha fazla hareket alanı buluyor.

iOS tarafında ise biraz farklı bir durum mevcut. Apple başkan yardımcısı Craig Federighi, aslında tamamen bir uygulamanın silinmesinin söz konusu olmadığını belirtiyor. Kullanıcı, uygulamayı silmek için X ikonuna tıkladığında, uygulama sadece ana ekrandan kayboluyor. Ayrıca kullanıcının verileri de siliniyor. Çekirdek uygulama ise cihazda saklanmaya devam ediyor. Bununla birlikte, uygulamayı tekrar kurmak isteseniz mağazadan indirmeniz gerekiyor.

Kısmi silinme politikası nedeniyle, cihaz belleğinde çok fazla boş alan açma imkanı yok. Federighi, tüm stok uygulamaların silinmesi durumunda sadece 150MB boş alan açılabileceğini belirtiyor. Yani aslında temel amaç boş alan açmak değil, kullanıcının ana ekranı daha verimli bir şekilde kullanabilmesi. Böylece, iOS 10 işletim sisteminin ilk tanıtımı sonrası gündeme gelen cihazlarda daha fazla boş alan açılabilmesi iddiası da boşa çıkmış oldu. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8284 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iso 10, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim