Anlık Bildirim

iOS 6.0.2 güncellemesi ile batarya problemi baş göstermeye başladı


Kablosuz bağlantının aniden kopması şeklinde ortaya çıkan sorunlar nedeniyle iPad mini ve iPhone 5 için kısa süre önce iOS 6.0.2 güncellemesi yayınlanmıştı. Ancak bu kez de hızlı batarya tüketimi sorunu ortaya çıktı.

Kullanıcıların destek forumuna gönderdiği bilgilere göre, son güncelleme sonrası bazı iPhone 5 ve iPad mini sahipleri daha hızlı batarya tüketimi yaşadığından dolayı şikayet etmeye başladı. 

Bir kullanıcı günlük kullanımda cihazın bataryasının yüzde 25 azaldığını ancak güncelleme sonrası aynı kullanımda bataryanın bu kez yüzde 90 seviyelerinde düşüş gösterdiğini belirtiyor. 

Bir diğer kullanıcı, cihazıyla çok fazla işlem yapmadığını ancak şarjdan çıkardıktan sonra 3 saat içerisinde bataryanın yüzde 40 oranını gösterdiğini, güncelleme öncesi böyle bir problem yaşamadığını beyan ediyor.

Bir diğeri ise gece hiç kullanmadığı cihazının normalde yüzde 100 batarya seviyesinde sabaha kadar kalabildiğini ancak güncelleme sonrası sabah yüzde 91 seviyesine düştüğünü ifade ediyor. Benzer sorunlar iPad mini modellerinde de ortaya çıkıyor.

Uzmanlar son güncelleme ile kopma sorunlarının giderilmesi için WiFi bağlantı davranışlarında bazı değişiklikler yapıldığını, cihazın daha fazla sayıda ağ kontrolü yapmaya başladığını ve bunun da bataryaya olumsuz yansıdığını dile getiriyor.

Apple tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, şimdilik tek çözüm WiFi bağlantısını kullanılmadığı durumlarda kapalı tutmak olarak görülüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6031 kez okundu.
48 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim