Anlık Bildirim

AMD'nin 32 çekirdekli Zeppelin işlemcisi detaylanıyor

Uzun soluklu çalışmanın ürünü olarak bu yıl hem işlemci hem de grafik tarafında iddialı olmak isteyen AMD, sınıfında rakipsiz olacak çözümler de hazırlıyor. Yeni HPC APU'su bunlardan birisi.

AMD'nin bu yıl hem grafik hem de işlemci tarafında büyük hamlelerine şahit olacağız. Grafik tarafında Polaris mimarisi ile kendisine pazar payı arayacak olan AMD, işlemci tarafında da yeni nesil Zen mimarisine güveniyor. Bu iki mimari genelde birbirinden ayrı olarak faaliyet gösterecek ancak en üst seviyede güçlerini birleştirdiklerine şahit olacağız. 

AMD'nin yüksek performanslı sistemlere yönelik olarak geliştirdiği HPC APU'ları; Zen çekirdekleri, Polaris tabanlı entegre ekran kartı ve HBM bellekler ile çıtayı daha da yukarı çekmeyi amaçlıyor. AMD'nin çoklu yonga modülü - MCM tarzında hazırladığı APU içerisinde Zeppelin adı verilen yeni bir işlemci yer alacak. 


32 adet Zen çekirdeği barındıracak olan Zeppelin, AMD'nin yeni iç bağlantıları sayesinde 100GB/s hızında grafik birimi ile haberleşecek. Polaris mimarisinin amiral gemisi sayılan Greenland veya Vega 10 ekran kartını entegre edecek olan APU, HBM bellek teknolojisi sayesinde 500GB/s bant benişliğine ulaşabilecek. APU, dışarıdaki DDR4 RAM bellek ile de 100GB/s hızında haberleşecek. 4TFLOPS performans seviyesini yakalaması beklenen APU'lar sayesinde, devasa bant genişliklerine sahip çok hızlı sistemler çıkacak. 

HPC APU'larının son kullanıcıdan ziyade, kurumsal çözümlere yönelik olarak pazarlanması bekleniyor. AMD mühendisleri de, yeni APU'ların varlığını doğruladı ancak Zen mimarisi nedeniyle en erken 2017 yılında APU'lardaki yerini alacak. Bu bakımdan Zeppelin işlemcilerin de 2017 içerisinde piyasaya çıkacağı düşünülüyor. Ayrıca Zeppelin ismi sadece işlemci için mi yoksa tüm APU için mi kullanılacak bilinmiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7716 kez okundu.
17 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd zeppelin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim