Anlık Bildirim

IDF 2010: Tik-Tak devam ediyor, bir sonraki aşama 22nm işlemciler

Sandy Bridge kod adlı yeni nesil işlemcilerini Ocak ayında satışa sunmaya hazırlanan Intel, IDF 2010'da güncel yol haritasını da gösterdi. Tik-Tak iş geliştirme modeli kapsamında yeni nesil üretim teknolojilerine yönelik çalışmaların planladığı gibi gittiğini belirten Intel, sıradaki adamın 22nm fabrikasyon süreci olacağını bir kez daha açıkladı.

Sandy Bridge tabanlı işlemcileriyle birlikte mikroişlemci mimarisinde Nehalem jenerasyonundan bu yana en radikal güncellemeyi yapacak olan Intel, Tik-Tak programı kapsamında bir sonraki aşama olarak fabrikasyon sürecine yoğunlaşacak ve Ivy Bridge kod adlı yeni işlemcilerini (22nm) 2011 sonu veya 2012 başında pazara sunacak.

Açıkladığı yol haritalarına sadık kalması ve yeni üretim teknolojilerine geçiş sürecinde takip ettiği agresif gelişim programıyla dikkatleri üzerine çeken Intel, bu başarıyı farklı ekiplerin eş zamanlı çalışmasına borçlu. Elde ettiğimiz bilgilere göre ikisi Amerika'da olmak üzere en az üç mühendislik takımı, yeni nesil işlemciler üzerinde çalışıyor. Zira bu ekiplerden biri Sandy Bridge mimarisini geliştirirken, bir diğer ekip Ivy Bridge jenerasyonu için çalışmalar yapıyor ve bu sayede Tik-Tak modeli işlevselliğini sürdürebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim