Anlık Bildirim

Türkiye’de kripto paralara olan ilgi artıyor

Yaz aylarında yaşanan dolar krizi Türk insanını kripto paralara biraz daha yaklaştırdı. Anketler Türk yatırımcıların finansal kuruluşlara alternatif aradığını ortaya koydu.

Geçmişi daha uzun olsa da teknoloji dünyasının kripto paralar ile tanışması geçen yıl yaşanan büyük sıçrama esnasında oldu. O günden bu yana binlerce yeni yatırımcı akıma katılırken sayısız yeni birim de piyasadaki yerini aldı.

Dolar krizi etkili oldu

Ülkemizde de kripto paralara yoğun ilgi var. Bu ilgi Avrupa ortalamasından bile yüksek. Yapılan araştırmalar yüksek enflasyon ve bağlı olarak Türk Lirasında yaşanan düşüşlerin genç kesimi daha fazla kripto paralara yönlendirdiğini gösteriyor.

Boğaziçi Üniversitesi profesörü Vedat Akgiray, ülkede finansal kuruluşlara olan güvenin en düşük seviyelere gerilediğini ve yatırımcıların alternatif olarak merkezi olmayan para birimlerine yöneldiğini ifade ediyor.

Slate tarafından yapılan araştırmaya göre ankete katılan Türk vatandaşlarının yüzde 18’i herhangi bir kripto para birimine sahip. Avrupa’da ise bu oran yüzde 9 civarında.

Twentify tarafından yapılan diğer bir araştırmaya göre ise Ağustos ayındaki dolar krizinin hemen ardından ankete katılanların yüzde 20’si Bitcoin alım satım işlemleri yaptığını ifade etmiş. Üstelik bu dönem kripto para piyasasının yüzde 10 düşüş yaşadığı bir dönemde bu gerçekleşmiş. Bitcoin.org sitesi de bu dönemde Türkiye’den gelen ziyaretçi sayısında önemli bir artış olduğunu tespit etmiş.

Cornell Üniversitesi profesörü Emin Gün Sirer de bu büyük ilgiyi Avrupa’ya göre daha fazla olan genç nüfusun teknolojilere ve dolayısıyla kripto para teknolojilerine daha fazla eğilimi olmasına bağlıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6516 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), emin gün sirer ve
2 etiket daha vedat akgiray Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim