Anlık Bildirim

Apple'ın Samsung'u Android platformunun patent ihlaline yol açtığı konusunda uyardığı ortaya çıktı


ABD'nin Kaliforniya eyaletinin San Jose şehrinde sürmekte olan Apple ile Samsung arasındaki davada tanıkların mahkemeye sundukları belgelerden bir tanesinde Apple'ın sadece Samsung'a değil, Android ve Google'a da suçlamalar yönelttiği belirtiliyor. 

Ağustos 2010 tarihinde Samsung'un yöneticilerine gönderilen 67 sayfalık belgede Güney Koreli üreticinin akıllı telefonlarında ihlal edildiği düşünülen patentler yer alıyor. Söz konusu ihlallerin ortak noktasıysa Google'ın Android işletim sistemi. Sahip olduğu patentlerin Android tarafından kullanıldığı veya kullanmaya teşvik edildiği konusunda birçok örnek sunan Apple, söz konusu belgelerde bu patentlerin kullanımı için herhangi bir izin verilmediğinin de altını çiziyor.

Apple'ın belgesinde herhangi bir tasarım patent iddiası ve özel ticari takdim yer almazken, her iki platform için düşüncelerini yansıttığı çeşitli görseller içeriyor. Söz konusu belgenin en dikkat çekici ''Samsung iPhone'u kopyalıyor'' başlığı altında ise iPhone 4 ve Galaxy S görünüş, uygulama tasarımları ve ambalajlama gibi değişik açılardan karşılaştırılıyor.

Sadece Android işletim sistemi ile sınırlı kalmayan belgede, ayrıca Bada ve Symbian'ın da Apple'a ait çeşitli patentleri ihlal ettiği dile getiriliyor. Apple, Samsung'un patent ihlali yaratan akıllı telefonlarında söz konusu patentleri kullanmaya devam edebilmesi için lisanslama yoluna gitmesi gerektiği de belirtiliyor.

Apple ile Samsung arasındaki geçen konuşmaların başlangıcı olarak gösterilen bu belgelerin mahkeme tarafından ne şekilde değerlendirileceğini ise ilerleyen günlerde göreceğiz. Apple tarafından Samsung yöneticilerine gönderilen belgeye buradan ulaşabilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3787 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim