Anlık Bildirim

Nokia 1000 kişiyi daha işten çıkarıyor, Finlandiya tesisleri yazılıma odaklanacak


Geçen yıl Microsoft ile yaptığı ortaklığın ardından firma yapısında değişikliklere giren Nokia, personel sayısını azaltmanın yanında son olarak üretim tesislerini maliyeti daha düşük olan Asya bölgesine kaydırma kararı almıştı. Bu kararın devamı olarak kendi ülkesinde de bazı değişiklikler yapıyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre Nokia, Finlandiya Salo şehrindeki tesislerinde toplamda 1000 kişinin işine son verecek ve kalan personel Avrupa'daki müşterilere yazılım geliştirme konusuna odaklanacak. Daha önce bazı işten çıkarmalar gerçekleştireceğini bildiren Nokia'nın son hamlesinin bu planın haricinde olabileceği düşünülüyor.

İşten çıkarma bir anda gerçekleşmeyecek. İş pozisyonları kısa süre sonra boşaltılmaya başlanacak ve Haziran sonunda tamamlanmış olacak. 

Nokia için 2011 yılının pek de iyi geçmediğini söyleyebiliriz. Zararla kapatılan mali çeyrekler ve akıllı telefon üretimindeki büyük değişiklik Nokia'yı önemli kararlar almaya itti. Pek çok firma gibi Asya'daki ucuz işgücüne yönelen Nokia bu şekilde maliyeti en aza indirerek yıl sonuna doğru çıkışa geçmeyi planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3940 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim