Anlık Bildirim

Sony'den CMOS sensörlerine 997 milyon dolarlık yatırım


 Sony, televizyon birimi gibi alanlarda yaşadığı ciddi zararları telafi etmek için farklı alanlara yatırım yapmaya devam ediyor.

CEO Kaz Hirai, şirketin karlı günlerine dönmesi için dijital görüntüleme gibi alanlara öncelik verileceği dile getirmişti. Bu açıklama nihayet gerçekleşmeye başladı ve şirket CMOS sensörlerine 997 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Bu büyük yatırım ile birlikte şirketin Nagazaki’deki tesislerindeki küçük sensör üretim kapasitesi ayda 60 bine yükseltilecek. Ağırlıklı olarak akıllı telefonların görüntüleme sistemlerinde kullanıma uygun olarak tasarlanan bu sensörlerin boyutunu küçültmek ve güç tüketimini azaltmak adına yeni bir üretim tekniği kullanılıyor. Sony'nin akıllı telefon pazarında Apple, DSLR pazarında ise Nikon gibi şirketlerin en büyük CMOS sensör tedarikçisi olduğu düşünülürse şirketin bu yatırımı oldukça yerinde bir hamle.

Şirketin lider olduğu bir alanda mevcut pozisyonunu korumak ve güçlendirmek adına böyle bir yatırım yapmasının dönüşüm sürecinde ne kadar etkili olacağını ise ilerleyen dönemlerde göreceğiz.   Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3006 kez okundu.
18 kişi, toplam 21 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim