Anlık Bildirim

İddia : IBM sunucu bölümü Lenovo'ya satılabilir

İddia : IBM sunucu bölümü Lenovo'ya satılabilir

Şu anda PC pazarında lider HP'nin hemen arkasında yer alan ve bu yıl liderliği eline alması beklenen Çinli Lenovo, aslında 2004 yılından önce bu kadar iddialı bir yapıya sahip değildi.

2004 yılında hükümetin de onay verdiği satış ile IBM'in PC bölümü Lenovo'ya satılmış ve firma kısa süre sonra PC pazarında üçüncülüğe yükselmişti. Bu kez benzer bir iddia daha gündeme geldi.

Haber kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Lenovo bu kez IBM'in x86 sunucu bölümüne talip olmuş durumda. IDC rakamlarına göre geçen yıl IBM'in sunucu bölümü 35.8 milyar dolar değere sahipti ve tüm sunucu pazarı satışlarının yüzde 60'ını oluşturuyordu. 

The Wall Street Journal, milyarlarca dolarlık meblağların anlaşma masasında olduğunu ancak tam meblağın bilinmediğini ifade ediyor. CRN ise IBM'in 5 veya 6 milyar dolarlık bir talebinin olduğunu belirtiyor.

IBM tarafından konu yalanlanmadı ancak yorum da yapılmıyor. Bununla birlikte firmanın düşük kar marjına sahip bölümlerini elden çıkarmak istediği de biliniyor. Eğer iddialar doğruysa sunucu pazarında dengeler kökten değişecek.

Lenovo da uzun süredir sunucu pazarında yer alıyor. Bu satın alma firmanın genişleme politikasına önemli bir destek olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1125 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ibm
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim