Anlık Bildirim

Microsoft’un mobil mağazası en erken gelecek yıl hizmete girecek

Xbox oyunlarını mobil dünyaya da getirerek rekabetten pay almak isteyen Microsoft, yol haritasındaki iki koşulun sağlanması ile birlikte harekete geçmeyi planlıyor.
Microsoft Tam Boyutta Gör
Bu ayın başlarında Microsoft’un bir mobil uygulama mağazası açma niyetini dile getiren Phil Spencer, sürpriz projeyi detaylandırmaya devam ediyor. Mobil mağaza için en erken gelecek yıl işaret ediliyor.

Microsoft mobil uygulama mağazası ne zaman geliyor?

Xbox bölümü başkanı Phil Spencer yaptığı açıklamada masaüstü olduğu kadar mobil dünyada da yer almak istediklerini ve bu bağlamda bir mobil uygulama mağazası üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Microsoft’un mobil mağazası için ilk koşul Activision-Blizzard satışının tamamlanması. Firma bu koşul sağlandıktan sonra geniş bir oyun kataloğuna sahip olmayı planlıyor. İkinci koşul ise Avrupa başta olmak üzere pek çok ülkede Google ve Apple’ın kendi mağazalarında üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vermesi. Böylece mobil dünyada daha rahat hareket edebilecek. Bu bakımdan yeni mağazanın en erken gelecek yıl başlarında devreye girmesi bekleniyor.

Microsoft henüz uygulama mağazası için ne tür iş birlikleri ve içerik anlaşmaları yapılacak açıklamadı ancak Activision-Blizzard satın alımının sona yaklaştığı dönemlerde muhtemelen mobil mağaza projesi de detaylanmış olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim