Anlık Bildirim

Pokemon Go için rüzgar tersten esmeye başladı

Son dönemde ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada çılgınlık haline gelen Pokemon Go artık eskisi kadar ilgi görmüyor. Araştırma sonuçlarına göre oyun şimdiden milyonlarca kullanıcısını kaybetti.
Yayınlanmasıyla birlikte çok kısa bir süre içerisinde adeta ortalığı kasıp kavuran Pokemon Go kan kaybetmeye başladı. Tüm zamanların en hızlı büyüyen uygulaması olan ve ilk ay 200 milyon dolar gelir elde ederek rekor kıran yapım artık oyuncuları sıkmaya başladı.

 
Apptopia’nın araştırma verilerine göre temmuz ayının ortalarında 45 milyon kullanıcı (haftada en az bir kere oyuna giren) ile pik noktasını gören Pokemon Go ayın ortalarından itibaren düşüşe geçti. Yaklaşık yüzde 23 oranında gerileyen yapım 15 milyon oyuncusunu kaybederek 30 milyon kullanıcı seviyesine geldi. Özetle oyuna bir hevesle başlayan kitle Pokemon Go’dan uzaklaşarak yerini fanatiklere bıraktı.
Aslında bu gerileme mobil oyunların genelinde görülüyor. Öyle ki Verto Analytics’in verilerine bakılırsa popüler oyunların büyük bölümü yayınlandıktan sadece bir hafta sonra, uygulamayı indiren kullanıcıların yüzde 30'unu elinde tutabiliyor. Yüzde 15 oranındaki kullanıcı grubu ise aradan bir ay geçmesine rağmen oyunu oynamaya devam ediyor.

Tüm bu gerilemelere rağmen Niantic ve Nintendo’ya Amerika’da günlük 2 milyon dolar kazandıran Pokemon Go’nun gerilemeyi durdurabilmesi, en azından yavaşlatabilmesi için şüphesiz oyunda önemli yenilikler yapması gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9837 kez okundu.
37 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nintendo, pokemon go ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim