Anlık Bildirim

Cyanogen gidiyor Lineage geliyor

Kısa süre önce tüm servis ve faaliyetlerini sonlandıracağını açıklayan Cyanogen’in ardından yeni bir oluşum hayata geçiyor. LineageOS eski havayı yeniden yakalamak amacında.

Özelleştirilmiş ROM dünyasının büyük ismi Cyanogen’in hizmetlerini sonlandıracağının açıklanmasının ardından Android dünyasında önümüzdeki sürçe merak edilmeye başlanmıştı. Cyanogen kapanıyor ancak küllerinden Lineage doğuyor.

Verilen Emekler Heba Olmayacak

CyanogenMod üzerinde çalışan bazı mühendis ve tasarımcılar, LineageOS adında yeni bir grup kurduğunu duyurdu. LineageOS grubunun amacı CyanogenMod ile başlayan toplu ROM geliştirme çabalarını devam ettirmek. Ayrıca profesyonel kalitede ve güvenilirlikte ROM projeleri ortaya çıkarmak.

Grup CyanogenMod ismini devam ettirmemelerinin nedeni olarak markanın artık çöküş ile birlikte anılıyor oluşu ve yakın zamanda markanın üçüncü bir tarafa satılma ihtimalinin olması. Bu bakımdan ekip bağımsız bir isim ile yola devam etme kararı almış.

Güncellemeden mahrum kalan eski cihazlara yeni bir soluk getirmek veya modern cihazında farklı bir ROM denemek isteyen kullanıcıların ilk adresi olan özelleştirilmiş ROM dünyası, büyük bir potansiyele sahip. Uzun bir süre de bu potansiyeli koruyacağa benziyor. Bu bakımdan yapılan yatırımlar da muhakkak kendisini amorti edecektir. Lineage OS ile ilgili bu hafta daha detaylı bilgiler verilecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5025 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cyanogen, cyanogenmod ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim