Anlık Bildirim

Mesajlaşma uygulaması Signal, kullanıcı bilgilerini saklamak için DRM kullanacak

Yüksek gizlilik vadeden mesajlaşma uygulaması Signal, kullanıcıların rehberini Intel SGX ve DRM yöntemi ile koruyacak. Bu özelliğin testleri başlamış durumda. Detaylar:

Mesajlaşma uygulaması Signal, kullanıcı bilgilerini saklamak için DRM kullanacak Tam Boyutta Gör

Open Whisper Systems tarafından geliştirilen Signal uygulaması kullanıcılara gizlilik sunması ile öne çıkıyor. Analistler tarafından en güvenli mesajlaşma uygulaması olarak görülüyor. Hatta ABD senatosunda, personeller arasında Signal uygulamasını kullandığını doğruladı.
Açık kaynak kodlu Signal’i diğer mobil mesajlaşma uygulamalarından ayıran kısmı yolladığınız mesajları ve yaptığınız aramları tekrar şifrelemesi ve bu şifreleme kimsenin sizin iletişiminizi dinleyemeyeceğini iddia ediyor. Edward Snowden da her gün Signal’i kullandığını söylemesinin ardından özellikle mahremiyete birinci derece önem veren kullanıcılar arasında uygulama popülerleşmişti.

Intel SGX ile Korunacak

Firma bu defa gizliliği daha ileriye taşıyıp kullanıcıların rehber listesini DRM (Dijital Haklar Yönetimi) ile koruyacak. Bu korumayı sağlamak için Intel’in yazılım koruma uzantısı olarak bilinen SGX komut seti kullanılacak.

Bu özelliğin kullanılacağı Open Whisper Systems’ın gizlilik taahhüdünde yer alıyor ancak Wired’ın haberine göre henüz sunucu tarafında SGX kullanıma başlanmadı. Signal uygulaması üzerinde testleri yapılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim