Anlık Bildirim

VLC medya oynatıcısı, Huawei cihazlara savaş açtı

Popüler bir uygulama olan VLC medya oynatıcısının yapımcı şirketi, Huawei cihazların uygulamayı Google Play Store'dan indirmesini engellemeye karar verdi. Nedeni ise oldukça ilginç.
Popüler medya oynatıcısı VLC'nin yapımcı şirketi olan VideoLAN, şu aralar Huawei cihazlardan oldukça şikayetçi. Huawei marka akıllı telefon kullanıcılarının uygulamaya 1 puan verip olumsuz yorumlar yapması, işi VLC uygulamasının Huawei cihazları engellemesine kadar götürmüş durumda.

Sadece yeni Huawei modelleri kara listeye alındı

VLC uygulamasını Huawei cihazlarına indiren kullanıcıların şikayeti ise, uygulamanın arka planda çalışmaması. Konuyla ilgili açıklama yapan  VideoLAN, Huawei'nin şirket politikası gereğince kendi tescilli uygulamalarının dışındaki uygulamaların arka planda çalışmasına izin vermediği görüşünü savunuyor.
VideoLAN çözüm olarak ise Huawei'nin yeni akıllı telefonlarını engelleyerek VLC medya oynatıcısının bu cihazlara yüklenmesinin önüne geçmiş durumda. Huawei arka planda çalışan uygulamaları sonlandırmasının pil optimizasyonu için gerekli olduğunu savunsa da VLC bu durumdan hiç de hoşnut değil. Eğer sizin de cihazınız bu durumdan etkilendiyse, uygulamanın APK dosyasını bularak yüklemeniz mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Teknoloji forumunda teknoloji haberi okuyup anlamayan insanların yine yaptığı yorumları görünce üzülüyorum Arkadaşlar adamlar atomun nasıl parçalanacağın...
Yorumu gör »
mehmedaltair
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8169 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
VLC, huawei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim