Anlık Bildirim

Windows Phone geliştiricileri, rakiplerinden daha fazla gelir elde ediyor

Windows Phone uygulama mağazası, büyüklük açısından halen rakiplerinin çok gerisinde ancak geliştiricilere gelir kazandırma açısından biraz daha avantajlı durumda.

Uygulama ekonomisi artı büyük sektörler arasında yer alıyor ve platformların geliştiricilere kazandırdığı gelirler, uygulamaların kalitesini de doğrudan etkiliyor. Platformlar, genelde geliştiriciler ile belirli bir yüzde hesabıyla geliri paylaşıyor. Yapılan araştırmalar, en fazla gelirin Windows Phone tarafında elde edildiğini gösteriyor.

Yaklaşık 1000 geliştirici ile yapılan bir anket sonucunda, Windows Phone ekosisteminin rakiplerinden daha fazla gelir kazandırdığı görülmüş. Ankete göre, bir Windows Phone geliştiricisi aylık ortalama 11400$ gelir elde ediyor. Android tarafında bu rakam 4900$ iken, iOS tarafında ise 8100$ civarında.


Diğer taraftan Windows Phone geliştiricilerinin yüzde 49'u, aylık 10000$'dan fazla gelir elde ediyor. Bu seviyeye Android geliştiricilerinin yüzde 45'i, iOS geliştiricilerinin de yüzde 53'ü erişebiliyor. Sayı bakımından ise, Windows Phone geliştiricilerinin oranı yüzde 21, Android geliştiricilerinin oranı yüzde 86, iOS geliştiricilerinin oranı da yüzde 56 civarında.

Windows Phone geliştiricilerinin daha fazla gelir elde etmesi ise, platformun bölünmüşlükten uzak olmasına bağlanıyor. Bu sayede, uygulamaların keşfedilmesi ve erişilmesi daha kolay hale geliyor. Bu da, doğrudan geliştiricilere yansıyor.

Windows Phone geliştiricileri, gelecekten oldukça umutlu. Ankete katılanların yüzde 28'i üç yıl içerisinde daha fazla büyümeyi bekliyor. Yüzde 16'sı ise küçüleceğini düşünüyor. Bu oranlar Android tarafında yüzde 75-yüzde 19, iOS tarafında da yüzde 61-yüzde 25 olarak gerçekleşiyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4962 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, windows phone marketplace ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim