Anlık Bildirim

Intel’den hepsi bir arada sanal gerçeklik gözlüğü konsepti

Intel’in IDF 2016 fuarında tanıttığı yeni Project Alloy konsepti, tüm sistemi gözlük üzerine entegre ediyor ve çift RealSense kamerası ile daha çok derinlik barındıran içerikler elde edilebiliyor.

Hızlı bir yükseliş içerisine giren ve gelecek açısından önemli bir potansiyele sahip olan sanal gerçeklik konsepti, halen bazı önemli dezavantajları aşmak için uğraşıyor. Bunların en önemlisi ise taşınabilirlik.

Hali hazırda iki tip salan gerçeklik gözlüğü bulunuyor. Gear VR tarzındaki gözlükler, bir akıllı telefondan gücünü alıyor ve potansiyeline göre tatmin edici içerikler sunuyor. Bununla birlikte AAA tarzındaki güçlü oyunları bu tarafa aktarabilmek mümkün değil.

Oculus Rift tarzındaki gözlükler ise, bir kaynağa ihtiyaç duyuyor. Kaskın gerektirdiği güçlü sistemleri sürekli yanımızda taşımamıza imkan yok. Taşıma imkanı olsa bile, ek bir batarya desteği ile en fazla bir iki saat kablolardan arınmış bir şekilde tecrübe yaşanabiliyor.

Bazı üreticiler ise, ikinci tip içerisinde kendi çapında çözümler üretiyor. Bunlar, tüm donanımı gözlük kısmına entegre eden sistemler. Genelde mütevazi bir bilgisayar donanımı arka kısma entegre ediliyor ve gözlük de bu donanımı zorlamayacak tarzda içerikler oynatıyor.

Intel’in IDF 2016 fuarında tanıttığı yeni Project Alloy konsepti de, bu ara çözüme odaklanmış. Firma, tüm sistemi gözlük üzerine entegre ediyor ve çift RealSense kamerası ile daha çok derinlik barındıran içerikler elde edilebiliyor. Intel, sistemi referans olarak ortaklarına sunacak. Şu an için kask üzerinde ne tür bir donanım olduğu bilinmiyor.

Oculus Rift gibi kaskları yönetecek güçlü sistemler bu tür konseptlere sığmıyor. Bu bakımdan donanıma uygun olarak içerikler geliştirilmesi gerekiyor. Bu açından Intel ve Microsoft bir ortaklığa imza attı. Sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik tabanlı bilgisayarlar veya kasklar için bir standart geliştirilecek. Standardın, firmanın Hololens ürününe de temel oluşturan Windows Holographic teknolojisi üzerinde yükseleceği belirtiliyor.

Windows 10 tabanlı bu tür sistemler hazırlamak isteyenler de, bu standarttan faydalanacak. Şimdilik referans sistem ve standart için gelecek yıl ortaları işaret ediliyor ancak henüz net bir tarih verilmiş değil.

 
Intel’den hepsi bir arada sanal gerçeklik gözlüğü konsepti
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim