Anlık Bildirim

Satışlar artıyor Nvidia rekor kırıyor

Çin ambargosunu kırpılmış hızlandırıcılar ile aşan ve H200 hızlandırıcısı ile adeta şov yapan Nvidia, rekor üstüne rekor kırıyor. Hisseler ABD borsalarının en iyi performansını gösterdi.
Nvidia Tam Boyutta Gör
Yapay zekâ fırtınasının başlaması ile birlikte Nvidia’nın başına adeta devlet kuşu kondu. Yapay zekâ hızlandırıcı siparişlerine yetişemeyen Nvidia, sektörde ilk kez 1 trilyon dolar piyasa değerini geçen yonga firması olmuştu.

Nvidia durmuyor

Firmanın geçtiğimiz hafta Nvidia H200 hızlandırıcısını tanıtması ile hisseler tavan yaptı. Satışların daha da artacağını düşünen yatırımcı hisselere yoğun ilgi gösterince Nvidia hisseleri tarihi zirve olan 499.5$ seviyesine çıktı ve piyasa değeri de 1.25 trilyon dolar olarak gerçekleşti.

Son 1 yılda yaklaşık 4 kat artış gösteren Nvidia hisseleri Nasdaq 100 ve S&P 500 endekslerinin en iyi performans sergileyen kâğıdı oldu. En iyi yapay zekâ yongalarını geliştirdiği için sektörün tek hâkimi olan Nvidia, önümüzdeki aylarda da rekor satışlar yapmaya devam edecek.

Diğer taraftan firmanın çeyrek dönem raporları da merakla bekleniyor. Geçen çeyrekte 13 milyar dolar üzerine çıkan Nvidia’nın bu çeyrekte de 15 milyar doları geçmesi bekleniyor. Gelecek yıl ise firma 20 milyar dolar üzerinde gelir elde edebilecek. Bu da yatırımcının iştahını kabartıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim