Anlık Bildirim

Nvidia tonlarca H100 hızlandırıcı sevk ediyor

Yılın ikinci çeyreğinde rekor gelir açıklayan Nvidia ile ilgili ilginç bir istatistik paylaşıldı. İkinci çeyrekte firmanın sevk ettiği H100 hızlandırıcıların ağırlığı 900 tonu geçti. 
Nvidia Tam Boyutta Gör
Global ekonomik krizin de etkisiyle yonga sektörünün düşüşe geçtiği bir dönemde adeta sihirli değnek değmiş gibi yapay zekâ fırtınası başladı ve işler tersine döndü. Bu fırtınanın en büyük kazananı ise Nvidia oldu.

Nvidia rekora koşuyor

Yılın ikinci çeyreğinde rekor yükseliş ile 13.51 milyar dolar gelire ulaşan ve ilk trilyon dolarlık yonga şirketi unvanını alan Nvidia, özellikle H100 yapay zekâ hızlandırıcısından çok fazla kazanıyor. İkinci çeyrekte firmanın H100 satışları 300 bin civarında oldu.

Araştırma şirketleri, ağırlığı 3Kg civarında olan H100 hızlandırıcılarının tahmini olarak 900 ton civarında satıldığını belirtiyor. Nvidia üretim sıkıntısı yaşamasına rağmen talepler rekor düzeyde artış gösterdi.

Yılın üçüncü çeyreğinde bu rakamların daha da artması bekleniyor. Nvidia tarihinde ilk kez 15 milyar dolar gelir barajının üzerine çıkacak. Asıl patlama ise 2024 yılında olacak zira 1.5 milyon ve 2 milyon arasında Nvidia yapay zekâ yongasının sevk edilmesi bekleniyor. Bu da çeyrek dönemde 500 bine yakın hızlandırıcı satışı demek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim