Anlık Bildirim

OLED monitörler yaygınlaşıyor: Satışlarda %300 artış bekleniyor

OLED monitör satışları patlama yaşıyor. Bu sene sonunda satışların %323 artarak 500 bini geçeceği öngörülüyor. 2024'de ise 1 milyona ulaşması bekleniyor. Peki hangi markalar ne kadar satıyor?

OLED monitörler yaygınlaşıyor: Satışlarda %300 artış bekleniyor

OLED ekranlar yanma (burn-in), kısa ömür gibi sorunlardan kurtulup iyice olgunlaştılar. Aynı zamanda fiyatları da düşerek daha ulaşılabilir seviyeye geldiler. Nihayetinde akıllı telefonlar ve televizyonlardan sonra monitörlerde de OLED ekranları görmeye başladık.

2024'de 1 milyon OLED monitör satılacak

Bilişim endüstrisi analisti Trendforce OLED monitör satışlarının 2023 sonunda geçen seneye göre %323 gibi devasa oranda bir artarak 500 bini geçeceği öngörülüyor. Hatta 2024 yılında satışların katlanarak 1 milyonu aşacağını tahmin ediyor. OLED monitör satışlarına baktığımızda 2023'ün ikinci yarısında Samsung'un %27'lik bir pazar payına ulaşarak LG'yi yakalayacağı belirtiliyor. Dell de bu pazarda iddiali bir oyuncu olarak %20 pazar payına ulaşmayı hedefliyor. Asus %9, Acer, AOC, Philips ve Corsair de geride kalan %15'lik payı oluşturuyorlar.

OLED monitörler yaygınlaşıyor: Satışlarda %300 artış bekleniyor Tam Boyutta Gör

34 inç monitörler popüler

Analiste göre 34 inç monitörler %37 ile satışlarda aslan payın oluşturuyor. Diğer populer ekran büyüklükleri %32 ile 27 inç, %14 ile 49 inç monitörler. Bunun dışında ultra geniş ekranlı, kavisli monitörler de tasarımcılar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Gelecek sene Samsung ve LG 31.5 inç monitörleri piyasaya sürerek daha da yaygınlaştırmayı düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6896 kez okundu.
19 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
OLED, monitor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim