Anlık Bildirim

Samsung, yeniden bir girişim olmayı istiyor

Canlılık ve dinamizmi ifade eden gençlik yılları, her insanın daima yaşamak arzusu duyduğu yıllardır. Şirketler de, aynı şekilde genç kalabilmenin yollarını arıyor.

Aslında şirketlerin yaşam döngüsü insanoğlunun yaşam döngüsü ile çok büyük benzerlikler taşıyor. Hayatına yeni başlayan bir şirket, olaylara hızlı bir şekilde aksiyon alabilen ve sürekli yeni fikirler üreten bir yapıda oluyor. Yıllar geçtikçe şirket büyüyor, olgunlaşıyor ancak artık daha yavaş hareket ediyor ve hantallaşıyor. Zaman zaman diyet tarzında görebileceğimiz işten çıkarmalar veya yeniden yapılanma ile küçülmeye çalışılıyor ancak bu çok da fazla etkili olmuyor.

Günümüzde pek çok şirketin bu döngüyü yaşadığını görüyoruz. Bazıları, ağır yüklerini atarak bir şekilde hayatta kalmaya devam ediyor. Bazıları ise, ne yaparsa yapsın kendisini bekleyen hazin sondan kurtulamıyor. Ticari hayatına balık ve meyve ihracatı ile başlayan Samsung, şimdi 300 binden fazla çalışanı olan devi bir holding. Giyim, kimyasal, tüketici elektroniği, medikal ekipmanlar, gemi üretimi, inşaat gibi sayısız alanda faaliyet gösteren firmanın, Petronas Kuleleri gibi onlarca başarı hikayesi bulunuyor.

Bununla birlikte, firmada bürokrasi çok arttı ve hantal bir yapı ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre firma, girişimlerin konseptine benzer bir şekilde, hızlı hareket etme kabiliyeti kazanacağı yeni bir yapıya bürünmek istiyor. Yeni yapıda bürokrasi azalacak, üst ve alt seviye çalışanlar yakınlaşacak, ekstra toplantılar azaltılacak, çevrimiçi anlık tartışmalar yapılacak, hafta sonları kıyafet serbestisi tanınacak ve çalışanların aileleri ile daha fazla vakit geçirmesi sağlanacak.

Diğer taraftan çalışanların yenilikçi fikirlerine de önem verilecek ve kuluçka merkezi tarzındaki laboratuvarlar, bu fikirleri hayata geçirmenin yollarını arayacak. Samsung, bu değişim ile gelişmelere hızlı bir şekilde tepki verecek yeni bir yapı oluşturmak istiyor. Başarılı olduğu takdirde, gelecek adına çok önemli bir adım atılmış olacak. Bununla birlikte analiz uzmanları, Samsung’un bir girişim haline gelmesinin, hızlı karar veren donanım şirketi vasfını kaybedebileceğini düşünüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim