Anlık Bildirim

Peugeot EX1, Nürburgring pistindeki en hızlı elektrikli otomobil ünvanını ele geçirdi

Her geçen gün yeni bir elektrikli otomobil haberinin otomobil severleri heyecanlandırdığı bugünlerde, Fransız otomobil üreticisi Peugeot'un başarılı konsept otomobili EX1 en hızlı elektrikli otomobillerden biri olma ünvanını pekiştirmeye devam ediyor.Daha önceki haberimizde elektrikli otomobiller için 1/8 ve çeyrek mil rekorlarını kırdığını sizlerle paylaştığımız Peugeot EX1, şimdi de elektrikli otomobiller için Nürburgring pist rekorunu ele geçirdi.

Ön ve arka aksta birer adet olmak üzere 2 elektrikli motora sahip olan Peugeot EX1'in elektrikli motorları toplamda 340 beygir ve 480 NM tork üretebiliyor. Bu başarılı değerler sayesinde elektrikli otomobiller için bütün hızlanma rekorlarını alt üst eden otomobil, 0'dan 100 kilometre/saat hıza 3.49 saniyede ulaşabiliyor. Bu başarılı değerler sayesinde, daha önce modifiye edilmiş elektrikli bir Mini E modeli tarafından Nürburgring pistinde elde edilen 9 dakika 51 saniyelik rekoru 9 dakika 1 saniye olarak geliştirdi ve rekoru ele geçirdi.

Otomobilin üretim versiyonunun geliştirilip geliştirilmeyeceği henüz belli olmasa da Fransız otomobil üreticisinin EX1 ile kazandığı tecrübe sayesinde, çok daha iddialı bir seri üretim elektrikli model geliştirebileceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24490 kez okundu.
10 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
electric vehicle
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim