Anlık Bildirim

Porsche Cayenne Diesel artık daha ekonomik: Ortalama 7.2 litre/100 kilometre!

Volkswagen Group'un (VAG) en başarılı markalarından biri olan spor otomobil üreticisi Porsche, SUV modeli Cayenne ile önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.Marka, bazı fanatikleri tarafından SUV model üretmekle eleştirilse de Porsche daha da ileri giderek Cayenne'e dizel motor entegre etmiş ve bu eleştirilere pek de kulak asmadığını göstermişti.

Cayenne'e dizel motor entegresi yeni bir haber olmasa da Porsche bu motor üzerinde çalışmaya ısrarla devam ediyor. VAG otomobillerinde sıkça görmeye alışık olduğumuz bu 3.0 litre hacmindeki 6 silindirli turbo dizel motor 240 beygir güç ve 550 NM tork üretiyordu. Cayenne Diesel'in ortalama yakıt tüketim değeri 9.3 litre/100 kilometre olarak açıklanırken, emisyon değeri ise 244 gram/kilometre idi.

Porsche, yeni yaptığı bir güncelleme ile hem motorun maksimum gücünü arttırdı hem de ortalama yakıt tüketimi değerini önemli ölçüde geliştirdi. 240 beygir güç üreten 3.0 litre V6 turbo dizel motor artık 245 beygir üretecek. 9.3 litre/100 kilometre olan ortalama yakıt tüketimi ise 7.2 litre/100 kilometre değerine çekilebilmiş. Cayenne'in ağırlığı ve motor hacmi düşünüldüğünde Porsche mühendislerinin ne kadar başarılı bir işe imza attıkları görülüyor.

Eskisinden 20 kilo daha hafif olan dizel motora sahip Cayenne, 0-100 kilometre/saat hızlanmasını ise 7.6 saniyede tamamlayabiliyor. Güncellenmiş motoru ve düşük yakıt tüketim değerleriyle Cayenne'in daha da yüksek satış rakamlarına ulaşması bekleniyor.

Porsche Cayenne Diesel artık daha ekonomik
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
50220 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Porsche
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim