Anlık Bildirim

Pokemon GO daha yıl bitmeden 1 milyar dolar hasılatı geçti

Pokemon markasının son dönemlerdeki en popüler işi olan Pokemon GO, daha yıl bitmeden 1 milyar dolar hasılatı geçti ve 2020 en fazla gelir elde ettiği yıl oldu.

Pokemon GO daha yıl bitmeden 1 milyar dolar hasılatı geçti Tam Boyutta Gör

2016 yılında yayınlanan ve ülkemiz de dahil olmak üzere birçok ülkede büyük bir popülerliğe ulaşan oyun Pokemon GO'nun, bu yıla dair istatistikleri paylaşıldı. Her ne kadar bu yıl daha bitmemiş olsa da şimdiden önceki yıla ait olan kendi istatistiklerini geride bıraktı.

2016 yılından sonra yavaş yavaş Türkiye'de popülerliğini kaybeden ancak yurt dışında hala belirli bir kitlesi olan Pokemon GO'nun 2020 yılı istatistikleri oldukça ilginç. Pokemon Go, daha yılın bitmesinde iki ay kala 1 milyar dolar hasılatı geçmiş durumda. Geçtiğimiz yılın tamamında 902 milyon dolar hasılat elde ederken, oyunun çıktığı yıl 832 milyon dolar hasılat elde etmiş. 2020 yılı istatistikleri bir önce yılın ilk 10 ayına göre %30 artış göstermiş. 

Gelirdeki bu artışın sebebi olarak biricil sırada Covid-19 salgını gösteriliyor. Oyuncular eve kapanıp oyunda kendilerini geliştiremedikleri için arayı kapatmak adına oyun içi satın alımlara yüklenmiş olabilir. Yıllara göre yapılan tabloyu aşağıda bulabilirsiniz.

Pokemon GO daha yıl bitmeden 1 milyar dolar hasılatı geçti Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim