Anlık Bildirim

Java ve C'nin 20 yıllık hegemonyası sona erdi: Python en popüler programlama dili oldu

Python, 20 yılı aşkın bir süredir devam eden Java ve C hegemonyasını sona erdirerek en popüler programlama dili oldu. İşte Ekim ayı sıralamasında ilk 10'a giren programlama dilleri.

Python en popüler programlama dili oldu Tam Boyutta Gör

Tiobe Software tarafından her ay düzenli olarak derlenen en popüler programlama dilleri sıralamasında Ekim ayı sonuçları açıklandı. Yapılan duyuruda 20 yıl aradan sonra ilk kez liderin değiştiği ve Python'un birinciliğe yükseldiği belirtildi.

Yeni lider, Java ve C'nin uzun süredir devam eden hegemonyasını sona erdirdi. Sıralama Google, Bing, Yahoo!, Wikipedia, Amazon, YouTube ve Baidu'daki arama sorguları analiz edilerek yapıldı. Bu süreçte toplam 25 arama motoru ve site mercek altına alındı.

Python en popüler programlama dili oldu Tam Boyutta Gör

Öğrenimi kolay, kullanımı yaygın

Liste hazırlanırken en çok kod satırının yazıldığı dil değil de arama motorlarında diller için yapılan arama miktarı dikkate alındı. Bu nedenle bazı kişiler kullanılan metodolojiye dayanarak Python'un elde ettiği başarıyı ciddiye almayabilir ancak bunun önemli bir kilometre taşı olduğunu da kabul etmek gerekir.

Ekim ayı sıralamasında ilk 10'a giren programlama dilleri arasında C++, C#, Visual Basic, JavaScript, SQL, PHP ve Assembly yer alıyor. Tiobe CEO'su Paul Jansen'a göre öğrenme kolaylığı, çok sayıda kütüphanesinin olması ve her alanda yaygın olarak kullanılması Python'u günümüzün en popüler programlama dili haline getirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14834 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
python, programlama dili ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim