Anlık Bildirim

Satoshi Nakamoto NFT’si 350.000 dolara satıldı

NFT ticaretinin popülaritesi gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Şimdi de Bitcoin’in kurucusu olarak kabul edilen Satoshi Nakamoto’dan esinlenerek oluşturulan NFT, 350.000 dolara satıldı.

NFT’lerin (non-fungible token) popülaritesi 2021 yılıyla birlikte zirve yapmış durumda. Her gün binlerce dolara NFT alım satımı gerçekleşiyor.

Şimdi de Bitcoin’in kurucusu veya kurucuları olarak kabul edilen Satoshi Nakatomo’dan esinlenilen bir NFT kendisine alıcı buldu. Bu NFT, son günlerde oldukça popüler olan “Pepe the frog” konseptinden esinlenerek oluşturuldu ve OpenSea üzerinden 111 ETH’lik (350.000 dolar) bir ücrete satıldı.

Satoshi Nakamoto NFT’si 350.000 dolara satıldı Tam Boyutta Gör

Nakatomo Kartı

Pepe the Frog koleksiyonu altında satılan söz konusu NFT, “Nakatomo Kartı” ismi altında, 2014 yılında Satoshi Nakatomo olduğu iddia edilen Japon mühendis Dorian Nakamoto’dan ilham alınarak yeşil renkli bir cilde sahip olarak tasarlanmış ve oldukça ilgi çekmiş. Kartın açıklamasında ise şu ifadeler kullanılmış: “Bitcoin’in yaratıcısı, var olan en nadir Pepe’lerden biri. Nadirlik puanı: 97.”

Bitcion’in kurucusu olarak tanınan Satoshi Nakatomo’nun kim olduğu üzerinden on yıl geçmesine rağmen bilinmezliğini koruyor. Hatta onun gerçekten var olmadığını düşünen insanlar da bulunuyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim