Anlık Bildirim

Sony'den mali yıl 2. çeyrekte 198 milyon dolar kayıp


Odin ve Dogo gibi iddialı yeni nesil Xperia serisi modellerini hazırlamaya devam eden Sony, bununla birlikte mali kayıplar yaşamaya devam ediyor.

2012 mali yılı ikinci çeyrek rakamlarını açıklayan Sony, 198 milyon dolar faaliyet kaybı yaşadığını duyurdu. Geçen yıl 5.7 milyar dolar zarar, geçen çeyrek ise 312 milyon dolar zarar kayda geçirilmişti. 

Geçen yıl patronluk koltuğunu devralan Kazou Hirai, kısa süre önce Japonya'da bir lens üretim tesisini kapatmış, mobil bölümün merkezini de İsveç'ten Tokyo'ya kaydırmıştı. Yeniden yapılanma kapsamında ise 10 000 işçi çıkarma kararı verilmişti. Bu çeyrek zarar edilse de zararın giderek azaldığı ve satışların arttığı göze çarpıyor.

Toplam ürün ve hizmet satışlarından elde edilen gelir 20.6 milyar dolara ulaştı. Bu gelirde en büyük pay mobil bölümün. Mobil bölüm 3.9 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi. Geçen çeyrekteki 356 milyon dolarlık zarar da 296 milyon dolara indirildi. 

Firmanın görüntüleme cihazları dahil pek çok ürününde kullandığı sensörlerin üretimini takip eden yonga bölümü ise 382 milyon dolar kar elde etti. 

Görüntüleme bölümü 2.3 milyar dolarlık satış yaparken, 33 milyon dolar kar getirdi. Oyun bölümü 1.8 milyar dolar gelir, 29 milyon dolar kar, ev eğlencesi ve ses sistemleri bölümü 3 milyar dolar gelir, 203 milyon dolar zarar elde etti.

Mart ayında sona erecek mali yıl için Sony'nin toplam gelir öngörüsü 85 milyar dolardan 83 milyar dolara indirildi. Faaliyet geliri olarak ise 1.6 milyar dolarlık beklenti değişmedi. Yeni 84 inçlik 4K LCD TV, revize edilmiş PS3 oyun konsolu ve yeni ürünler firmanın faaliyet gelirine katkı yapacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1097 kez okundu.
25 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim