Anlık Bildirim

Shazam, her ay 1 milyardan fazla şarkıyı tanımlıyor

Apple'ın sahibi olduğu Shazam, kurulduğu yıldan bu yana toplamda 50 milyar şarkıyı etiketlediğini ve aylık bir milyardan fazla şarkı tanımlamaya başladığını açıkladı.

Shazam, her ay 1 milyardan fazla şarkıyı tanımlıyor Tam Boyutta Gör

Apple'ın sahibi olduğu müzik keşif uygulaması Shazam, yaptığı açıklama ile ayda 1 milyar Shazam'ı geçtiklerini duyurdu. Platform, 2002'de piyasaya sürülmesinden bu yana 50 milyardan fazla şarkıyı etiketledi.

ShazamKit ile üçüncü taraf uygulama entegrasyonu

2002 yılında kurulan platform o yıllarda kullanıcılara şarkı ve sanatçı adını SMS mesajıyla gönderiyordu. 2008 yılında App Store'un başlatılmasıyla birlikte platformun bir uygulaması kullanıcılara sunuldu. Kurulmasının üzerinden 10 yıl geçtikten sonra platform, toplamda 1 milyar şarkıyı etiketledi. Özellikle Apple'ın 2018 yılında 400 milyon dolara satın almasıyla birlikte hızla büyüyen Shazam, son olarak yaptığı açıklamaya göre aylık 1 milyar Shazam'ı ve toplamda 50 milyar etiketi aştı.

Shazam, Apple cihazlarında yerleşik olarak bulunuyor. Hem Siri hem de iPhone ve iPad'deki Kontrol Merkezi aracılığıyla kullanıcılar, müzik tanıma işlevine erişebiliyor.

Apple ayrıca geliştiriciler için ShazamKit özelliğini duyurdu. Yeni özellik sayesinde üçüncü taraf uygulamaların Shazam'ın ses tanıma teknolojisini uygulamalarına entegre edebilecek. Uygulamalar, müziği Shazam'ın şarkı kataloğuyla eşleştirebilecek veya önceden kaydedilmiş herhangi bir sesi özel sonuçlarla eşleştirmek için de kullanabilecek.

Shazam: Music Discovery Shazam: Music Discovery Shazam: Music Discovery Shazam: Music Discovery Music Ücretsiz 53,6 MB

Shazam: şarkı bulma programı Shazam: şarkı bulma programı Shazam: şarkı bulma programı Shazam: şarkı bulma programı Apple Inc. Müzik ve Ses Ücretsiz

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim