Anlık Bildirim

HTC'nin Nexus 8 tableti ile ilgili yeni detaylar paylaşıldı

HTC'nin Nexus 8 tableti ile ilgili yeni detaylar paylaşıldı

İlk olarak Evleaks tarafından teknoloji gündemine taşınan ve ardından farklı kaynaklardan pek çok sızıntının olduğu yeni Nexus tableti ile ilgili detaylar da netleşiyor. 

Google'ın Android L işletim sistemini taşıyan ilk cihaz olması beklenen Nexus 8, uzun bir aradan sonra HTC'yi de yeniden Nexus programına getirecek. Model çeşitli zamanlarda Volantis, Flounder, T1 kod adlarıyla gündeme gelmişti. 

Güney Kore'de yetkili kurumların sertifikasını da alan Nexus 8 tabletinde 8.9 inçlik 2560x1600 piksel çözünürlükte bir ekran bizi bekliyor. Yine bir ilk olarak Nvidia'nın özelleştirilmiş çift çekirdekli 64-bitlik Tegra K1 yongaseti de cihazda yerini alacak. Cortex-A15'li sürüme göre daha az enerji tüketeceği tahmin edilen 64-bitlik sürüm benchmark skorlarında da zirvede yer alıyor. 

Eğer iddialar doğru ise Kepler tabanlı GeForce grafik birimi ile birlikte Nexus 8 hem programın hem de Android dünyasının en güçlü cihazı ünvanını eline geçirecek. Ayrıca Elpida imzasını taşıyan 4GB RAM'i ile birlikte yine Android dünyasında bir ilke imza atacak ve 64-bit nimetlerinden sonuna kadar faydalanabilecek. Cihazda 8MP çözünürlükte arka ve 1.6MP çözünürlükte ön kamera yer alacak.

Mobil cihaz pazarına yönelik önemli analizleri ile bilinen IHS iSuppli de Nexus 8'in yüksek performanslı bir cihaz olduğunu ve hacimli üretimin Temmuz veya Ağustos ayı gibi başlayacağını belirtiyor. Bu da en geç Ekim ayı içerisinde bir lansmanın yapılacağı ihtimalini güçlendiriyor. Cihazın beklenen satış fiyatı ise 350$ civarında.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
688 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, htc
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim