Anlık Bildirim

Microsoft Uyarıyor: Internet Explorer'ı kullanmasanız da 11. sürüme güncelleyin

Kısa bir süre önce Internet Explorer 8, 9 ve 10 için güncelleme desteğini kesen Microsoft, kullanıcılarını olası tehlikelere karşı uyarıyor. Çözüm ise tarayıcıyı IE 11 sürümüne güncellemek.
Dün "Internet Explorer 8, 9 ve 10 için yolun sonu geldi"haberini sizlerle paylaşmıştık. Yazılım devi Microsoft bugüne kadar tarayıcısının eski sürümünü kullanan kullanıcıları için de güncelleme sunmaya çalışıyordu, ancak kullanıcı sayısının azalması ve tarayıcıların da günümüze ayak uyduraması şirketin bu kararı almasında etkili olmuş gibi görünüyor.
Yola IE 11 ve Edge tarayıcılarıyla devam eden Microsoft, Internet Explorer'ı tercih eden ya da etmeyen tüm kullanıcıları için bir uyarı yaptı. Uyarının sebebi ise tarayıcının işletim sistemi ile bütünleşik yapıda gelmesi ve bu durumun tehlike yaratma potansiyeli.
Microsoft Kıdemli Yazılım Geliştirme Danışmanı Pay Baltimore, JavaScript / HTML yorumlama motoru (MSHTML.dll), Tarayıcı kontrol mekanizması (ieframe.dll), Windows Internet Protocol yöneticisi (WinInet.dll) ve tarayıcı uygulaması (IExplore.exe) gibi önemli dosyaların sistem dosyası olduğunu hatırlattı. Kullanıcıların eski sürümdeki tarayıcılarını IE 11'e güncellemesi ise bu dosyaları da güncelleyeceği için potansiyel tehlikeler ortadan kalkmış olacak.
Güncellemeyi yüklemek isteyen kişiler Internet Explorer'ı açtıktan sonra "Yardım" sekmesi altından "Internet Explorer Hakkında" kısmına tıklayarak ilgili sayfaya ulaşıp güncellemeyi kurabilirler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5984 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
internet explorer, internet explorer güncelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim