Anlık Bildirim

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov: WhatsApp'ı telefonunuzdan silin!

Telegram 'ın kurucusu tüm WhatsApp kullanıcılarına seslenerek uygulamayı cihazlarından silmelerini istedi. Durov, casus yazılım olarak kullanılabilen WhatsApp'ın hiç de güvenli olmadığını söylüyor.

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov: WhatsApp'ı telefonunuzdan silin! Tam Boyutta Gör

Anlık mesajlaşma uygulamalarından Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, tüm kullanıcılara seslenerek casus yazılım olarak kullanılabilen "WhatsApp'ı cihazlarından silme" çağrısında bulundu.

Durov, Whatsapp'ın kesinlikle güvenli bir iletişim ve bilgi depolama aracı olmadığı görüşünde. Zira bilgisayar korsanları ve devlet yetkililerinin bu bilgilere kolayca erişebileceğini söylüyor.

Telegram’ın kurucusu, Facebook bünyesinde yer alan mesajlaşma uygulamasındaki yeni güvenlik açıklarının, gazetecilerin ve insan hakları savunucularının haklarını ihlal etmek için kullanacağından emin.

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov: WhatsApp'ı telefonunuzdan silin! Tam Boyutta Gör

Büyük bir güvenlik açığı ortaya çıktı

Durov'a göre ABD elde ettiği bu bilgileri diğer ülkelerin istihbarat servislerine aktaracak. Birkaç gün önce WhatsApp'ın hem Android hem de iOS sürümünde yeni bir kritik güvenlik açığı keşfedilmişti.

Bu ciddi açıktan faydalanan bilgisayar korsanları özel bir MP4 dosyası kullanarak hedefteki kişinin cihazına kötü amaçlı yazılım yükleyebildikleri gibi hassas verilerini ele geçirip, casusluk yapabiliyorlardı. Ancak, Facebook kısa süre önce bu güvenlik açığının giderildiğini duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
64348 kez okundu.
41 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, uygulama haber ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim