Anlık Bildirim

Sony OLED TV üretimini askıya alıyor

Sony OLED TV üretimini askıya alıyor

Başarılı PS4 satışlarına rağmen gelir kaybının önüne bir türlü geçemeyen mali yıl hedeflerinde üçüncü kez çıtayı aşağı çeken Sony, televizyon bölümünde de önemli bir karar alıyor.

OLED teknolojisi keskin görüntü kalitesi ve hızlı tepki süreleri ile televizyon pazarında ümit vaad eden bir teknoloji olarak biliniyor ve pek çok firma bu segmentte rekabet halinde. Panasonic ile kurduğu ortaklık sayesinde segment liderlerinden birisi olan Sony, yeniden yapılanma süreci nedeniyle ortaklıktan çekilmiş ve yola tek başına devam etme kararı almıştı.

4K televizyon segmentinin artık gelir getiren bir pazar haline gelmesi nedeniyle Sony, OLED televizyon üretimini askıya alma kararı aldı. Sony uzun vadede OLED televizyonlara yönelik büyük bir talep olacağını düşünmüyor ve 4K televizyon satışlarının da etkisiyle 2015 yılında TV bölümünün kara geçeceğini tahmin ediyor. 

Sony geçen yıl yapılan 4K TV sevkiyatlarının yüzde 20'sine hakim duruma gelmişti. Segmentte ağırlığını artıracağına inanan Sony bu yıl da 8 adet 4K televizyon modelini satışa sunacak. Geçen yıl bu sayı 4 ile sınırlı kalmıştı. Sony'nin 4K televizyon satışları tüm büyük ekran televizyon satışlarının yüzde 50'sine denk geliyor.

Sony aldığı karar ile birlikte OLED TV bölümünde çalışan ekibi de 4K ürünlerin üretimini yapan diğer bölümlere çekmeye başladı. Sony ayrıca maliyeti düşürmek adına işçilik masraflarında da yüzde 20 civarında bir kesinti yapmayı planlıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1937 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, oled tv
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim