Anlık Bildirim

Polaroid'den GoPro'ya dava

Polaroid'in üretici firması C&A Marketing'den GoPro'ya çok ilginç bir dava geldi. Firma GoPro'nun küp şekildeki aksiyon kamerası Session ile Polaroid Cube'u kopayaladığını iddia ediyor.
Polaroid'den GoPro'ya dava
 
Görüntüleme dünyasının eskitemediği isimlerden Polaroid'in üretici firması C&A Marketing, geçen yıl içerisinde satışa sunduğu ve yaz aylarında yenilendiği küp şeklindeki aksiyon kamerası Cube için GoPro'ya dava açtı.
C&A Marketing, GoPro'nun detaylarına burada yer verdiğimiz yeni aksiyon kameralarılarından Hero 4 Session ile Polaroid Cube kameranın tasarımını kopyaladığını iddia ediyor. Küp şekildeki standart bir tasarım üzerinden kendi tasarım patentlerini ihlal ettiğini düşünen şirket, Hero 4 Session'un tüm satışlarını durdurmayı amaçlıyor ve GoPro'nun kameradan kazandığı kar dahil ciddi miktarda bir para elde etmeyi hedefliyor.
GoPro Hero 4 Session, Polaroid Cube'den daha yeni bir model olmasına rağmen firmanın Polaroid'in patentlerinden daha önce bazı tasarım başvurularında bulunduğu ve halen patentin onaylanmasını beklediği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Bu konunun alacağı sonuç ise şimdiden büyük merak uyandırıyor. Gövde şekline dayalı bir karar çıkması birçok firmaya örnek olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim