Anlık Bildirim

Yoğun PCB'si ile serinleyen SSD: Gigabyte M30 detaylandı

Katı hal sürücüsü pazarının pek duyulmayan oyuncularından Gigabyte yeni NVMe sürücüsünü detaylandırdı. Model Gigabyte’ın daha serin çalışma vaad eden tekniğiyle geliyor.

Yoğun PCB'si ile serinleyen SSD: Gigabyte M30 detaylandı Tam Boyutta Gör

SSD pazarı yeni oyuncularla zenginleşmeye devam ediyor. Gigabyte da bir süredir piyasada yer edinmeye çalışan isimlerden. Firmanın son sürücüsü performans odaklı.

M30 ailesi M.2 2280 formatında, PCIe 3.0 x4 arayüzü aracılığıyla sistemle iletişimini kuran çözümler olarak karşımıza çıkıyor. Paylaşılmayan kontrolcüsünün denetimindeki 3D TLC NAND Flash yongaları ile kontrolcü arasında 256 MB büyüklüğünde DDR3L önbelleğin konumlandırıldığını da ekleyelim.

512 GB ve 1 TB kapasite seçenekleriyle gelen M30 serisinde her iki seçenekte de aynı boyuta önbelleğin tercih edilmiş.

Yoğun PCB'si ile serinleyen SSD

Gigabyte M30 çözümlerinde 2 oz (70um kalınlık) bakır katmanlar içeren yüksek yoğunluklu PCB kullanması sayesinde kontrolcü sıcaklığını 15 derece ve NAND Flash yongalarının 5 derece daha serin çalıştığını iddia etmiş.

3500 MB/s’ye kadar sıralı okuma ve 3000 MB/s’ye kadar sıralı yazma performansı sunan modellerden 1 TB kapasiteli seçenekte rastgele operasyonlarda okuma/yazma sırasıyla 308K/332K IOPS performansa erişilebiliyor. İlginç bir şekilde 512 GB kapasiteli modelde bu değerler 350K/302K olarak belirtilmiş.

5 yıl garanti altında sunulan modellerden 1 TB kapasiteli seçenekte 650 TBW yazma dayanımı sunulurken 512 GB kapasitede bu değer 350 TBW’ye gerilemiş. Modellerin fiyatları ise paylaşılmamış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim