Anlık Bildirim
Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın

Volkswagen'in görevden aldığı tasarımcı artık Çinli elektrikli araçları tasarlayacak

Volkswagen CEO'sunun çalışmalarını beğenmediği için görevine son verdiği Jozef Kaban, Çin'e transfer oldu. Dünyaca ünlü isim artık SAIC bünyesindeki MG modellerini Avrupalılaştırmaya çalışacak.
Eski Volkswagen ve BMW tasarımcısı SAIC'e geçti Tam Boyutta Gör
Dünyaca ünlü otomotiv tasarımcısı Jozef Kaban'ın yeni durağı SAIC oldu. Daha önce Skoda, BMW ve Volkswagen gibi dev markalarda görev alan veteran tasarımcı artık Çinli otomotiv devi için çalışacak. Kaban, SAIC'in Ar-Ge İnovasyon Genel Merkezi'nde bulunan tasarım merkezine başkan yardımcısı olarak atandı. Volkswagen'in eski tasarım şefi Jozef Kaban, VW CEO'su Thomas Schaefer'in çalışmalarını beğenmemesi nedeniyle geçen yılın başlarında görevden alınmıştı

SAIC yönetimi Kaban'ın uluslararası deneyimi ve vizyonu ile MG markasını global alanda bir üst seviyeye taşıyacağına inanıyor. Çinliler küresel pazardaki rekabet güçlerini artırmak için var güçleriyle modellerini Avrupalılaştırma peşinde. Bu bağlamda SAIC'in Kaban hamlesiyle büyük bir etki yaratmaya hazırlandığını söyleyebiliriz.

Eski Volkswagen ve BMW tasarımcısı SAIC'e geçti Tam Boyutta Gör

Birçok modelde imzası var

Jozef Kaban esasında otomobil tutkunlarının yakından tanıdığı bir isim. Bugatti Veyron, Audi A5, Volkswagen ID.Buzz, Skoda Octavia, Kodiaq ve BMW 7 Serisi gibi ikonik modellerin tasarımında rol alan dünyaca ünlü tasarımcı, yaratıcılığı ve yenilikçi bakış açısı ile otomotiv dünyasına damgasını vurdu.

Eski Volkswagen ve BMW tasarımcısı SAIC'e geçti Tam Boyutta Gör

Çinli otomobil üreticilerinin dünya genelinde daha da iddialı bir konuma yükselme arzusu ortada. SAIC de bu adımı ile Avrupa tasarımının prestijinden yararlanmanın yanı sıra araçlarının estetik algısını ve rekabet gücünü önemli ölçüde artırmak istiyor. Bakalım şirketin Jozef Kaban hamlesi beklenen etkiyi yaratacak mı? Bekleyip göreceğiz...

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim